solyanreklam
sagreklam

GELECEĞİ “KUŞ BAKIŞI”

Tirilye’deki kültür rotasını ayağa kaldırmak üzere yerelden evrensele koruma süreci başlatan Mudanya Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliğini sürdürüyor.

GELECEĞİ  “KUŞ BAKIŞI”
  • 04 Eylül 2018, Salı 0:00

Tirilye’deki kültür rotasını ayağa kaldırmak üzere yerelden evrensele koruma süreci başlatan Mudanya Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliğini sürdürüyor. Mudanya’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini geleceğe taşıma çalışmaları kapsamında düzenlenen “Kuş Bakışı Tirilye” atölyesinde ilkokul öğrencileri,  hayallerindeki Tirilye’nin haritasını çizerek, geleceğin Mudanya’sına katkı sağladı.

Mudanya’nın geleceğine bilimin ışığında yön verme hedefi doğrultusunda üniversiteler ve bilimsel çalışmalar yürüten kuruluşlarla işbirliği yapan Mudanya Belediyesi, bu anlamda yeni bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı.  Mudanya’yı sahip olduğu doğal, tarihi ve turistik değerleriyle geleceğe taşıma çalışmaları kapsamında Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği yapan Mudanya Belediyesi, Tirilye’deki öğrencilere yönelik “Kuş Bakışı Tirilye” atölyesi gerçekleştirdi. ÇEKÜL Bilgi Ağacı ve ÇEKÜL Kent Çalışmaları grubu ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir Bölge Planlama ve Mimarlık bölümü öğrencileri,7-12 yaş arası ilkokul öğrencileriyle bir araya gelerek, Tirilye’nin gelecekteki kent haritasını çıkardı. Mudanya’nın Türkiye’de hiçbir kentin sahip olmadığı bir kültürel miras omurgasına sahip olduğunu belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın geleceğini bilimle, halka rağmen değil, halkla birlikte planladıklarını ifade etti. Çalışmaya katılan öğrencilerin geleceğin Mudanya’sına katkı sağlayacaklarını belirten Başkan Türkyılmaz, “Bizim de hayallerimiz tamamen planlı, bilimle birlikte gelişimini tamamlayan, mutlu bir kent olmak. Her zaman söylediğim gibi Mudanya turizm, eğitim, tarımsal değerleri korunan bir kent olmalı. Şimdi ise Mudanya’nın geleceğine Mudanyalılar karar veriyor” dedi.

HAYALLERİN GÜCÜ ADINA

Çocukların kent algısından yola çıkarak Tirilye’nin haritalanması, tarihi ve kültürü hakkında ortak bir farkındalık geliştirilmesi ve üniversite öğrencilerinin sahayı farklı bir gözle inceleme fırsatı sağlaması amacıyla yürütülen proje kapsamında yapılan atölye çalışması, Tirilye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri ve çocuklar öncelikle Tirilye haritası üzerinden güzergah belirleyerek, kenti meydana getiren öğeleri keşfetti. Keşfettiklerinden yola çıkan çocuklar, kent deneyimlerini ve kente dair hayallerini paylaşacak şekilde kendi haritalarını oluşturdu.

 

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık