solyanreklam
sagreklam

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “OKULLARDA HİZMET SÜRECEK”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, son yapılan denetimlerde okullarda görevlendirilen belediye çalışanlarının geri çekilmesinin istemesi üzerine okul aile birliklerinin temsilcileri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve muhtarlarla bir araya geldi.

BAŞKAN TÜRKYILMAZ: “OKULLARDA HİZMET SÜRECEK”
  • 14 Eylül 2018, Cuma 9:02

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, son yapılan denetimlerde okullarda görevlendirilen belediye çalışanlarının geri çekilmesinin istemesi üzerine okul aile birliklerinin temsilcileri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve muhtarlarla bir araya geldi. Var olan bütçeleriyle temizlik görevlisi çalıştırmakta güçlük çeken eğitim yuvalarının en önemli ihtiyacının herşeye rağmen karşılanacağını belirten Başkan Türkyılmaz, “Alternatif bir çözüm bulunacak, okullarda hizmet sürecek” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ilçe sınırları içerisindeki 30 okula sağladığı personel desteğiyle öğrenciler daha temiz, daha güvenli ve daha düzenli bir ortamda eğitim görürken, son yapılan denetimde, görevli belediye çalışanlarının geri çekilmesi istendi. Üç yıldır Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda temizlik hizmetinin daha iyi koşullarda verilebilmesi amacıyla personel istihdam eden Başkan Türkyılmaz, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde yaşanan sorunu çözmek adına okul aile birliklerinin temsilcileri, okul müdür ve müdür yardımcılarının yanı sıra muhtarlarla bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın personel tahsis etmediği, var olan bütçeleriyle de temizlik görevlisi çalıştırmakta güçlük çeken eğitim yuvalarının en önemli ihtiyacının her şeye rağmen karşılanacağını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Türkiye’de ilk defa yaptığımız bir uygulamayla ilgili müfettişler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurumda belediye personelinin istihdam edilemeyeceğini belirttiler. Ancak biz ‘bana ne’ demiyoruz. Yavrularımızın temiz ortamlarda eğitim görebilmeleri adına, belediyemizi ve bizleri zora sokmayacak şekilde bir çözüm üretmek istiyoruz. Alternatif çözümü ise yine hep birlikte yaratacağız. Sayıştay kararı doğrultusunda eleman bulunduramayacağız ama temizlik ve bakım yapmak için ekip oluşturup, eğitim olmayan saatlerde okulları tertemiz yapacağız. Kalkınma ve gelişme yolunda ülkelerin en büyük gücünün eğitimli insanların varlığıyla mümkün olduğu bilincinden hareketle çocuklarımızın eğitimine katkı vermekten geri adım atmayacağız. Sevgiyle çalışıyoruz, severek üretiyoruz. Ürettiğimizi de tüm hemşehrilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık