48 BİN ÖĞRENCİ YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZİNDE EĞİTİM ALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Devlet Planlama Teşkilatı ve Gaziantep Valiliği’nin ortaklığında SODES projesi kapsamında 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde öğrenciler günü birlik ve yatılı olarak kamp yapabiliyor.

48 BİN ÖĞRENCİ YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZİNDE EĞİTİM ALDI
  • 25 Kasım 2018, Pazar 4:36

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, genç nesillerin daha ferah ve sosyal bir ortamda macera dolu bir gün geçirmeleri için “Yaşayarak Öğrenme Merkezi” kurdu.    Burç ormanı içerisinde kurulan merkezden; bu güne kadar 48 bin 174 öğrenci yararlandı.

Özellikle taşra kesiminde terör baskısı, madde bağımlılığı gibi risk altında bulunan çocukların katılıdığı merkezde; öğrenciler öğretmenler eşliğinde çeşitli etkinlikler yapıyorlar.

SPORTİF BRANŞ FALLİYETLERİ YAPILIYOR

Hayatlarında belkide ilk defa doğa ortamında sportif bir faaliyet ile karşılaşan öğrenciler merkezde kaldıkları sürede unutulmayacak maceralar yaşıyor. Her geçen sene etkinlik ve katılım sayısını arttıran merkeze talepler de artmaya başladı. Köy (mahalle) okullarından gruplar, yetim/öksüz çocuklar derneği gibi gruplar da merkezden faydalanıyor.

10 yaş üzeri katılımcı grupların günübirlik ve yatılı olarak gelebildiği merkezde; yıl içerisinde eğitim öğretim zamanlarında hafta içi devlet okullarına hafta sonları ise özel kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Kurulduğundan bu yana devlet okullarından ücret talep edilmeyen ve özel merkezindeki faaliyetler genellikle indoor ve outdoor etkinlikler olarak iki ayrı grupta yürütülüyor. Merkezde; fiziksel koşullar da gözönüne alınarak çeşitli sportif branşlarda faaliyetler yapılıyor.

GASMEK, çocuk sanat merkezi ve halk eğitim gibi kurumların işbirliği ile alanlarında uzman olan destek personeli ve eğitmenlerin çalıştığı merkezde ayrıca;  ebru, takı tasarımı, aşçılık, kısa film, fotoğrafçılık, heykel, resim, boyama, atık materyal, ritim-davul, zumba ve halk oyunları gibi etkinlikler de yapılıyor.

Eğitsel oyunlar, alçak ve yüksek oyun etkinlikleri ile katılımcı öğrencilere adrenalin ve macera yaşatan merkez yetkilileri; 10 metre yüksekliğe kadar çıkabilen tırmanma kuleleri ve ip parkurları gibi teknik malzemeler ile uzman dağcıların kontrolünde gerçekleştirilen aktiviteler yaptırıyorlar.