solyanreklam
sagreklam

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 81. yıl dönümü kutlandı

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 81. yıl dönümü kutlandı

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 81. yıl dönümü kutlandı
  • 23 Kasım 2018, Cuma 3:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 81. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 81. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Diyarbakır Garı’ndaki temsili karşılama törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkân, gazilerimiz ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Program temsili trenin gara gelişi ile başladı. Ardından Diyarbakır Gar Binası’nın önüne geçildi. Burada öğrencilerden Merve Akman tarafından, ‘Birlik’ adlı şiir okundu. Vali Güzeloğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından Sur Halk Eğitim Merkezi İskenderpaşa İlkokulu Minikler Halkoyunları ekibi yöremize ait geleneksel halk oyunlarını sergiledi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu

Tren garındaki töreninin ardından Anıtpark’ta çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık