solyanreklam
sagreklam

Diyarbakır'da yürütülen temizlik çalışmaları değerlendirildi

Diyarbakır'da yürütülen temizlik çalışmaları değerlendirildi

Diyarbakır'da yürütülen temizlik çalışmaları değerlendirildi
  • 02 Ekim 2018, Salı 17:55

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, il genelinde temizlik hizmetlerinin etkin şekilde yürütülmesi, sıfır atık projesi ve atıkların geri dönüşüme kazandırılması konularında ilçe belediyelerinin temizlik işleri birimlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin Temizlik İşleri Müdürleri katılımıyla temizlik hizmetlerinin etkin yürütülmesi, sıfır atık projesinin uygulanabilirliğinin artırılması ve atık geri kazandırma konularının değerlendirildiği toplantı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı personelleri, ilçe belediyelerinin temizlik işleri müdürleri ve teknik personelleri katıldı.

Evsel katı atıkların yönetimi ve geri kazanılabilir nitelikteki atıkların kaynağında ayrıştırılmasına ilişkin yürütülen faaliyetlerin de ele alındığı toplantıda çalışmaların daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, Atık Getirme Merkezleri'nin kurulması ve işletilmesi ile il genelindeki okullarda çevre temalı eğitimlerin yapılması gibi konular da görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda bitkisel atık yağlar, atık pil ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü konularında yürütülecek çalışmalar ele alındı. Atık yönetimi faaliyetlerinin belediyelerle koordineli bir şekilde yürütülmesi ve geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde değerlendirme toplantılarının sürekli bir şekilde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık