Bilgi Evi Öğrencelerinden Güneş Sitemine Yolculuk

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi,Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kutlanan 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bilgi Evi Öğrencelerinden Güneş Sitemine Yolculuk
  • 14 Mart 2021, Pazar 12:13

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Şube Müdürlüğü Bilgi Evi, Bilim ve Teknoloji Haftası’nı öğrencilere yönelik düzenlediği etkinlikle kutladı. Fen ve Teknoloji öğretmenleri, etkinlikte öğrencilere çeşitli sunumlar ve videolar izleterek bilgilendirdi. Bilim ve Teknoloji Haftası kutlamasında öğrenciler, uzaydaki gezegenler, güneş sistemi, uzaydaki inceleme ve keşifler, astronotlar ve astronot çalışmaları, bilgisayar ve teknolojinin günümüzdeki faydaları vb. birçok konuda bilgi sahibi oldu.

Geri Dönüşüme Katkı

Bilim ve Teknoloji Haftası çalışmaları geri dönüşüme de katkı sağladı. Öğrenciler, Uzaydaki gezegenleri ve güneş sistemini çeşitli geri dönüşüm ürünlerinden faydalanarak hazırladı. Bilgi Evi’nin bir öğrencisi de geri dönüşümden faydalanarak Astronot oldu. Pandemi dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve hijyen dikkate alınarak düzenlenen etkinliğe Bilgi Evi eğitmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.