solyanreklam
sagreklam

Alipınar Köprüsü yenileniyor

Alipınar Köprüsü yenileniyor

Alipınar Köprüsü yenileniyor
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 17:05

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan üzerinden tren rayının geçtiği Alipınar Köprüsü’nü bakım ve onarımdan geçirerek yeniliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan Alipınar Köprüsü’nde görüntü kirliliğini önlemek ve köprünün güçlendirmesini sağlamak amacıyla yenileme çalışmalarına başladı. Son olarak 1998’de yenilenen Alipınar Köprüsü Cephe Kaplama Yapım İşi’nde ekipler, görüntü kirliliğinin önüne geçmek için köprünün dış cephelerini kentte özgü cilalı bazalt plak taş, fırçalı bej mermer ve çimento esaslı ahşap desenli yonga levha malzemeleriyle yeniliyor. 30 metre açıklıklı köprüde toplam 900 metrekare mekanik kaplama yapılacak. Yapının açığa çıkması ve kendini göstermesi amacıyla köprünün alt ile üst bölümleri tasarruflu wallwasher led ışıklarla aydınlatılacak. 

Köprüde dış malzemelerin sökümü ile başlayan çalışmalar güçlendirme işlemleriyle devam ediyor. Güçlendirme işlemine paralel olarak köprüde dış kaplama çalışmaları da yürütülüyor. Araçların ve yayaların köprüyü daha güvenli kullanabilmesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha önce köprüde kullanılan bazalt moloz taş ile betonarme perde sisteminde meydana gelen kaymaların önüne geçmek amacıyla entegrasyon çalışmalarına da gerçekleştiriyor.

Alipınar Köprüsü’nde Eylül’de başlayan güçlendirme ve yenileme çalışmaları 2019 Ocak ayı sonunda tamamlanarak hizmete açılacak.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık