solyanreklam
sagreklam

SU HAYATTIR, SU MUTLULUKTUR

SU HAYATTIR, SU MUTLULUKTUR

SU HAYATTIR, SU MUTLULUKTUR
  • 23 Kasım 2018, Cuma 3:53

Odunpazarı İlçesine bağlı Gümele Mahallesinde 30 yıl önce yapılan içme suyu deposunun yetersiz kalması ve yüksek yerleşim yerlerine su basmaması nedeniyle çekilen sıkıntıyı Büyükşehir Belediyesi çözüme kavuşturdu. Mahalle sakinleri Başkan Büyükerşen ve çalışanlara teşekkür ettiler.

ESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin, Odunpazarı İlçesinin kırsal mahallelerinden olan Gümele'de yıllardır süregelen su sıkıntısı sorununu çözmesi, kovayla, araçla başka yerlerden su taşıyan mahalle sakinlerini sevindirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e yetersiz gelen su konusunda yapılan başvuruyla harekete geçen ESKİ yetkilileri Gümele Mahallesi'nde yaptıkları inceleme sonrası toplam 50 tonluk, daha modern ve sağlıklı iki deponun yerleştirilmesine karar verdi. Su sorununu çözmek için harekete geçen ESKİ çalışanları, önce depoları mahallenin en yüksek noktası tepeye yerleştirdiler. Daha sonra önceki depo hattına 350 metrelik kazı yapılarak, 700 metrelik şebeke ve su basma hattı çekildi. Aynı mahallede imar barışı ile yeni yerleşim alanı olan bölgeye de 450 metre uzunluğunda kazı yapılarak, içme suyu şebeke hattı çekildi. Yüksek kısımlarda oturan mahalle sakinleri ESKİ'ye abonelik başvurularını yaparak suya kavuşacaklar.

ESKİ'nin yaptığı çalışmalardan oldukça memnun olan Gümele Mahallesi Muhtarlık Azası Salih  Sarıca, uzun süredir susuzluk çektiklerini ifade ederek, "Kovayla su taşıyorduk. Bu yapılanlar bizim için çok büyük nimet. Su alanlar, alacak olanlar herkes dua ediyor. Büyükerşen Başkanımıza teşekkür ederiz, Allah razı olsun. Su hayattır, su mutluluktur. Su olmadan hiçbir şey olmuyor" dedi. ESKİ'nin çalışmalarını yakından takip eden mahalle sakini Hüseyin Anlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e su sorunlarını biran önce çözdüğü için teşekkür ederek, 4 yıldır kovayla, arabayla su taşıdığını söyledi. 15 yıldır Gümele Mahallesi'nde yaşadığını belirten Mustafa Dunca, "Çok büyük su sıkıntımız vardı. Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulunduk. Yılmaz Hocamız da bu konuda bizi mağdur etmedi. Şimdi mahallemize yetecek kadar su gelecek, daha iyi olacak. Başta Yılmaz Hocamıza ve ESKİ çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Su hayattır, su mutluluktur" şeklinde duygularını dile getirdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık