solyanreklam
sagreklam

Güneşi balçıkla sıvayamazsınız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bağlarbaşı Mahallesi meydanında Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’la birlikte gerçekleştirdiği mitingde halka seslendi.

Güneşi balçıkla sıvayamazsınız
  • 12 Mart 2019, Salı 10:30
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bağlarbaşı Mahallesi meydanında Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’la birlikte gerçekleştirdiği mitingde halka seslendi.
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in de destek verdiği mitingde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Akyolcular, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu da yer aldı. Bağlarbaşı meydanını dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa’nın derdini dert edindiklerini söyledi. Bozbey’in konuşması, coşkulu kalabalık tarafından “Bozbey gelecek Bursa gülecek” sloganlarıyla sık sık kesildi. Bursa’nın ve Bursalılar’ın adayı olarak tüm sorunlara hakim olduklarını belirten Bozbey, “Erkan kardeşimle beraber Osmangazi’nin de Bağlarbaşı’nın da sorunlarını dert ediniyoruz. 31 Mart’tan itibaren Erkan kardeşimle beraber bunların üstesinden sizlerle birlikte geleceğiz” dedi.

“BİZİM DERDİMİZ BURSA”
Bursa’nın 17 ilçesinde hayata geçirecekleri çocuklara, gençlere, kadınlara, engelli bireylere ve her yaştan insana yönelik projelerle, Bursa’yı örnek ve lider kent yapacaklarının altını çizen Mustafa Bozbey, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunu, sizlere danışarak, sizlerle paylaşarak başaracağız. Birileri ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Biz, onlarla uğraşmıyoruz. Bizim derdimiz Bursa ve vatandaşımızın sorunlarını çözmek. Başka bir şeyle uğraşmıyoruz. Biz, insanların sorunlarını çözdüğümüzde, kendimizi de mutlu hissediyoruz. Bursalı kararını vermiş. İnşallah 31 Mart’tan sonra hangi hizmetlerimizi öncelik yapacağımızı düşünmeye başladık. ”

“ÇOCUKLARIN OKULA ÜCRETSİZ ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ”
Kentsel dönüşüm, su, ulaşım ve trafik gibi sorunlara değinen Bozbey, “İnsan için şehir planlayacağız. Kentsel dönüşümde vatandaşların hakkını öncelik olacak. Bugüne kadar yapılanlar böyle değil. 20 bin insanımız mağdur. Sebebi de şuan insanlarımızdan oy isteyen Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileridir. 31 Mart’tan sonra insanlar tek biletle bir yerden başka bir yere ulaşabilecek. Gençler ve çocuklar okullarına ücretsiz gidip gelsin. Bunu biz sağlayacağız. Suyu da ucuza kullanmak Bursalı’nın hakkıdır” diye konuştu.

“NİLÜFER TÜRKİYE’NİN 5. İLÇESİ, SİZİ İLK 100’DE BİLE GÖREMEDİK”
20 yılda hayata geçirdikleri örnek hizmetlerle Nilüfer’in, Bursa’nın merkezi olduğunu söyleyen Mustafa Bozbey, yeşil alanların, kültürevlerinin, kütüphanelerin, sanat çalışmalarının, sporun ve insanlığın Nilüfer’de olduğunu belirtti. Bozbey şöyle devam etti: “Ama bazıları hala buna algı operasyonu diyor. Hadi altı ay, bir sene yaptın. 20 yıldır insanlar algıyla yönetilir mi? En mutlu şehirde, insani gelişmişlikte Türkiye’nin 5. ilçesi de Nilüfer. Nilüferliler’in yüzde 86’sı ‘Bu kentte çok mutluyum’ diyor. Birileri de yıllardır ilçede yöneticilik yaptı. İnsani gelişmişlik sıralamasının ilk 20’de değil, ilk 100’de göremedim. Sen de yöneticilik yaptın, ben de. Bizim yöneticilik yaptığımız yer Bursa’nın merkezi oldu. Bir yerde diyorlar ki, ‘Aman Allah’ım biz kurtulduk, siz de kurtarın kendinizi.’ Bursalılar kurtulacak hiç merak etmeyin. 31 Mart’ta Bursa’da güneş açacak, Bursa gülümseyecek.” Bursa Büyükşehir Belediyesi personelinin yanında olup, elinden tutacaklarını ifade eden Mustafa Bozbey, “Büyükşehir personeline ‘Mustafa Bozbey geliyor. Sizlerin sosyal haklarınızı alacak, sizi işten atacak’ diye korkutuyorlarmış. Buradan sesleniyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi personeli siz hiç merak etmeyin. Başkaları gibi değiliz, biz emeğe saygılıyız. Biz emekten yanayız. Sen yeter ki kurumunu yücelt, insanları gülümsetmek için çalış. Biz, senin elini sıkarız. Bizim anlayışımız bu” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, konuşmasını alanı dolduran coşkulu kalabalıkla birlikte Şilili şair Pablo Neruda’nın şiirinden “Bütün çiçekleri koparabilirsiniz, ama baharın gelişini engelleyemezsiniz” dizelerini okuyarak tamamladı.

ÖZEL: MUSTAFA BOZBEY’İ TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERİYORUZ
Nilüfer’i ve Mustafa Bozbey’i Türkiye’ye örnek gösterdiklerini belirten CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de, insani gelişmişlik endeksinin ilk 10 sırasında CHP’li belediyeler, en kötü 10 ilçesinin de 8 tanesini AK Parti’li belediyeler olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı “Bursa’nın en geri kalmış ilçesi Nilüfer” sözlerine de değinen Özer şöyle konuştu: “Buna kim karar verecek? Özgür Özel de veremez Mevlüt Çavuşoğlu da. İnsani gelişmişlikte Mustafa Bozbey Türkiye beşincisi. Helal olsun başkanıma.”

“BOZBEY’İN EN ÖNEMLİ DESTEKÇİLERİ AKP’Lİ VE MHP’LİLER”
Mustafa Bozbey’in tek başına ya da 142 milletvekiliyle birlikte gece gündüz çalışsa da seçim kazanmaya gücü yetmeyeceğini belirten Özgür Özel, Mustafa Bozbey’in en önemli destekçisi, ona seçim kazandıranların Ak Partililer, MHP’liler olduğunu söyledi. Özel, “Reklamını onlar yapıyor. Mustafa Bozbey’in seçime kadar partisi var, seçimden sonra partisi yok. Yanına gelen AK Parti’liye, MHP’liye de CHP’li kadar saygı göstertiyor. Git kapısını çalmadan gir. Ulaşması kolay vicdanlı, çalışkan, arı gibi adam. Güzel yönetilen kentler göç alır, güzel yönetilmeyen kentler insanlar mutsuzsa göç verir. Ak Partili belediyelerin yönettiği yerden Bozbey’in yönettiği yere akın var akın. Koşa koşa geliyorlar” ifadelerini kullandı.

“MEMLEKETİN YOLU UZAK OLMAYACAK”

Yerel yönetimin görevinin sadece çöp toplamak, yol ve park yapmak olmadığını vurgulayan Özel, “Yerel yönetim aynı zamanda toplumun sosyal lideri olmaktır. Mustafa Bozbey ve Erkan Aydın belediye başkanı olduklarında memleketinize en ucuz şekilde gidip dönmeniz için en büyük projenin sözünü verdiler. Ben de size müjdeliyorum. Memleketin yolu artık uzak olmayacak” dedi.

“TÜRKİYE’DE BEKA SORUNU YOK”

Türkiye’de beka sorununun olmadığının altını çizen Özgür Özel, “Bir tarafta umut siyaseti, bir tarafta korku siyaseti. Beka sorunu diyorlar. Bu ülke beka sorununu Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle birlikte 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında onun arkasında durarak, 23 nisan 1920’de hepimizin dedelerinden bir meclis kurarak, o meclisten Kurtuluş Savaşı’nı yöneterek AK Parti’linin de İYİ Parti’linin de MHP’linin de CHP’linin de HDP’linin de dedeleri toprak altında koyun koyuna yatarak bu ülkeyi beka sorunundan kurtardılar. Cumhuriyeti ilan ederek o meseleyi sonsuza kadar kaldırdılar” ifadelerini kullandı.

ERKAN AYDIN: OSMANGAZİ DEĞERLERİYLE IŞILDAYACAK

Osmangazi’nin üzerinin tozla kaplandığını belirten Millet İttifakı CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın da, “Osmangazi’nin tarihi kültürel termal gibi birçok özellikleri var. Ama bu değerler gün yüzüne çıkamadı. Osmangazi tüm değerleriyle ışıldayacak. Yerli yabancı turistler Osmangazi’nin her yerini ziyaret edecek. Osmangazi hak ettiği değeri almalı. Büyükşehirle birlikte master planı yapacağız ve konut, park, yeşil alan, okul gibi tüm sorunlarını ona göre çözeceğiz. Tüm sorunları sizinle ortak akılla çözeceğiz. 31 Mart sonrası Osmangazi’yi sizinle yöneteceğiz” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da destek mesajlarını paylaştı.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık