solyanreklam
sagreklam

'Bursa yeniden tarım kenti olacak'

Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kestel Belediye Başkan Adayı Yıldıray Atlı ile birlikte Kestel’in Kozluören, Aksu ve Çataltepe mahallelerinde vatandaşlarla projelerini paylaştı ve önerilerini aldı.

'Bursa yeniden tarım kenti olacak'
  • 19 Mart 2019, Salı 11:20
Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kestel Belediye Başkan Adayı Yıldıray Atlı ile birlikte Kestel’in Kozluören, Aksu ve Çataltepe mahallelerinde vatandaşlarla projelerini paylaştı ve önerilerini aldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Çataltepe Mahallesi’nde kahvehanede bir araya geldiği vatandaşlara, Bursa’nın yeniden tarım kenti olması için çalışacaklarını anlattı. Çiftçinin korunup kollanması gerektiğinin altını çizen Bozbey, “Tarımda çalışan insanlarımızın gelirinin artması demek, Türkiye’nin refahının artması demektir. Kooperatifçiliği, ürün çeşitliliğini, fidancılığı destekleyeceğiz ve kooperatif çatısı altında paketleme ve soğuk hava depolarıyla da bölgemizde bulunan üreticimizi destekleyerek daha fazla gelir getirmesini sağlayacağız” dedi.

ÇOCUKLARA HALKSÜT
Bozbey, tarımın yanında hayvancılığı da destekleyeceklerini belirterek Halksüt projesinden bahsetti. Mustafa Bozbey, “İlkokul birinci sınıf öğrencilerinin tamamına süt dağıtacağız. Bu sütü fabrikalardan değil, kooperatifler aracılığıyla kendi üreticimizden satın alacağız. Çünkü biz köylünün kalkınmasını istiyoruz. Köylümüze vereceğimiz desteklerle ürettikleri ürünleri gelire dönüştürmemiz gerekiyor” diye konuştu.
“Buradaki köylümüzü desteklememiz lazım” diyen Mustafa Bozbey, verecekleri destekle  Bursalı köylünün kalkınmasını sağlayacaklarını belirtti. Bozbey, “İnsanlarımızın refah düzeyini, gelir düzeyini artıracağız ki o mutlu olsun, huzurlu olsun ve gençler o köyden başka yere gitmesin” ifadelerini kullandı. 
“Derdimiz insan, derdimiz Bursa, derdimiz sizlersiniz” diyerek konuşmasına devam eden Bozbey, Çataltepe Mahallesi’nde çok sayıda gencin yaşadığını, ancak gençlerin spor ve sosyal alanlarının olmadığını söyledi. Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “Gençlerimiz bir alanda müzik yapsalar, sporla ilgilenseler, bu çocukları topluma daha iyi bir insan olarak kazandırsak daha iyi olmaz mı? Gençlerin iyi bir insan olmaları için, kötü alışkanlıklardan korumak için bizlerin sorumluluğu çok büyük. Spor yapacak, sanatla uğraşacak, okulunu okuyacak, işine de gidecek. Gençler bize lazım. Çok önemli bir genç nüfusa sahibiz ama maalesef şu ana kadar sahip çıkılmamış ve proje üretilmemiş. Bunların örnekleri Nilüfer’de var. Bizler bunları yapabilecek bilgi birikimine sahibiz. Gençleri bu şekilde geleceğe hazırlamamız lazım.”

İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM ÜCRETSİZ
Uludağ’ın suyunun Bursalı için ucuz olması gerektiğini vurgulayan Mustafa Bozbey, “Benim halkım, suyu yüzde 25 indirimli içecek. Ulaşımla ilgili ilk ve ortaokula giden çocuklarımız okula giderken ücret ödemeyecekler. Bunlar bizim çocuklarımız. Yani biz, Bursalı’nın hak ettiği değerleri, Bursalı’ya hak görüyoruz ve eşit bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız” dedi.
Mustafa Bozbey, Kozluören Mahallesi ve Aksu Mahallesi’nde de vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Projelerini anlatan Bozbey, beklentileri de dinledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık