solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’DAN ÖZEL PROJE: BİRLİKTE DAHA BÜTÜNÜZ

Mudanya Belediyesi, engelli bireylerin toplumun tüm kesimleriyle eşit hak ve hizmete sahip olması adına başlattığı “Birlikte Daha Bütünüz” projesi kapsamında engelli bireyleri sanatla buluşturarak, toplumsal yaşama katılımını artırmak üzere harekete geçti.

MUDANYA’DAN ÖZEL PROJE: BİRLİKTE DAHA BÜTÜNÜZ
  • 28 Şubat 2019, Perşembe 11:00

Mudanya Belediyesi, engelli bireylerin toplumun tüm kesimleriyle eşit hak ve hizmete sahip olması adına başlattığı “Birlikte Daha Bütünüz” projesi kapsamında engelli bireyleri sanatla buluşturarak, toplumsal yaşama katılımını artırmak üzere harekete geçti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki hobi sanat atölyelerinde 27 özel öğrenci müzik, modern dans ve ebru eğitimi görüyor.

Mudanya Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Engelli Hizmet Birimi ile engelli bireylerin toplumun tüm kesimleriyle eşit hak ve hizmete sahip olması adına yeni bir projeyi hayata geçirdi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya nüfusunda engelli sayısı gün geçtikçe artarken, Mudanya Belediyesi engelli bireylerinin haklarını olması gerektiği gibi kullanmaları için bütünleştirici bir uyum sürecini başlattı. Engelli bireylerin ve ailelerin topluma entegre edilebilmesini amaçlayan Mudanya Belediyesi, ilçe genelindeki özel öğrencilere hobi sanat atölyelerinde müzik, ebru sanatı ve modern dans eğitimi veriyor.

Yaşamın tamamının bir eğitim süreci olduğu bilincinden hareketle özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin gelişimlerine katkı sağlama amacıyla Özel Mudanya Beyaz Okyanus Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile işbirliğine gidildi. Merkezde eğitim gören 27 özel öğrenci, her Cuma Mudanya Belediyesi’nin hobi sanat atölyelerinde müzik, modern dans ve ebru eğitimi alarak, bireysel becerilerine katkı sağlıyor. Eğitim yatırımlarının merkezine sadece çocukları değil, her yaştan vatandaşı koyduklarını, açılan mesleki eğitim kurslarıyla binlerce Mudanyalıya ücretsiz eğitim verdiklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Engelli bireylerin toplum içinde iyi ilişkiler kuran, mutlu bireyler olarak yetiştirilmelerini, kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmeleri için temel yaşam becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz.  Bu kapsamda engelli bireyleri sanatla buluşturarak, toplumsal yaşama katılımını artırmak üzere harekete geçtik. 27 öğrencimiz her hafta Cuma günü rehber öğretmenleri eşliğinde kurslarımızdan faydalanıyorlar. Aynı zamanda Yeni Mahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi’nde bulunan tüm birimlerden, yararlanabiliyorlar” dedi.


 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık