TÜRKYILMAZ: HER SAĞLIKLI BİREY BİR ENGELLİ ADAYIDIR

• 03 Aralık 2014, Çarşamba 0:00

TÜRKYILMAZ: HER SAĞLIKLI BİREY BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle bir açıklama yayınladı. ‘’Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor ve onların her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum’’ diyen Türkyılmaz,  engelli bireylerin toplumda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti. Mudanya Belediyesi olarak engelli vatandaşların daha rahat bir yaşam sürdürebilmesi adına birçok projeyi gündemlerine aldıklarını ifade eden Türkyılmaz, ‘’ Bizler  üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getirme gayreti içindeyiz. Belediye yönetimi olarak Mudanya’da ki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı birey bir engelli adayıdır" dedi.
AY: TOPLUMSAL DUYARLILIĞIN ARTMASI ÇOK ÖNEMLİ
Engelli vatandaşların toplumsal hayatta varlık gösterebilmeleri için toplumsal duyarlılığın artmasının önemine dikkat çeken Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Ay’da, engelli vatandaşların karşılaştıkları sorunların, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini söyledi. Ay," Çok önemli bir sosyal konu olduğunun bilinciyle engelli kardeşlerimizin ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.