TARİHİ TAŞ MEKTEP ÇEVRESİNE TEL ÖRGÜ

• 11 Aralık 2014, Perşembe 0:00

Mudanya'nın tarihi özelliğiyle her zaman ön planda olan Tirilye mahallesinde bulunan tarihi ‘’Taş Mektep’’ in çevresindeki önlemler artırıldı. Vatandaşlardan gelen talebi değerlendiren  Mudanya Belediyesi güvenlik amacıyla ‘’Taş Mektep’’ in çevresine tel örgü çekti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Her bölgesinden ayrı bir  değerin bulunduğu, birçok  farklı medeniyete kucak açmış Tirilye mahallemizdeki tarihi ‘’Taş Mektep’’hak ettiği  değeri görememiş ve harap durumda. Bugüne dek korunması açısından hiç bir çalışma yapılmayan tarihi yapının  amacına uygun olmayan koşullarda kullanılmasını önlemek amacıyla  çevresini tel örgüyle çevirdik ve binaya kaçak girişleri önledik’’ diye konuştu.