solyanreklam
sagreklam

MUDANYA’NIN VİZYON PROJELERİ

MUDANYA’NIN VİZYON PROJELERİ

MUDANYA’NIN VİZYON PROJELERİ
  • 25 Kasım 2014, Salı 0:00

MUDANYA’NIN VİZYON PROJELERİ

Görevdeki 8 ayı düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendiren Başkan Hayri Türkyılmaz,  ilçeye yönelik vizyon projelerini de açıkladı. Mudanya’nın geçmiş dönemlerde çok kötü yönetildiğini ifade eden Türkyılmaz,  ilçede birçok yerin beton yığınına döndüğünü ve yatırım için alan açmakta zorlandıklarını ifade etti. Bir karış alan bulsak çakırdikeni dahi olsa dikeceğiz, yeşil alan yaratacağız diyen Başkan Türkyılmaz,  tüm olumsuzluklara rağmen Mudanya’da yaşam alanlarını artırmanın öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.  Göreve geldikleri günden bu yana 114 kaçak yapı tespit ettiklerini ve bunlardan 7’sinin yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Türkyılmaz,  asfalt yenileme çalışmaları çerçevesinde 4500 ton asfalt döktüklerini kaydetti.

MUDANYA DİNLERİN KARDEŞLİĞİNİN DE YAŞATILDIĞI BİR İLÇE OLACAK

Mudanya için bir imar planı yapacağız ve o imar planı hiçbir zaman değişmeyecek diyen Başkan Türkyılmaz,  2015 yılında Cumhuriyet meydanı ve Mütareke meydanı projelerine de başlayacaklarını söyledi. İlçeye çok amaçlı kongre ve kültür merkezi de kazandırmak istediklerini ifade eden Türkyılmaz, Mütareke meydanını da Arnavut kaldırımıyla döşeyeceklerini belirtti. 2015 yılında irili ufaklı 50 parkı hizmete açacaklarını ifade eden Türkyılmaz, Yıldız Tepe’ye ilişkin de  birçok değişik fikrin tartışıldığını söyledi. Türkyılmaz,  burayı Marmara’nın en büyük yat limanı olarak değerlendirebileceklerini ancak projenin henüz netleşmediğini belirtti. Yeni açılan camilerin yanı sıra,  Cem evi ve Kiliselerle din kardeşliğini de Mudanya da yaşatacaklarının altını çizen Türkyılmaz, Taş Mektebin restorasyonu için de Valilikten onay beklediklerini söyledi

GELECEK YIL PLAJLAR HALKA AÇILACAK VE ÜCRETSİZ OLACAK

Ruhsatsız ve kaçak yapılara ilişkin sürdürdükleri mücadelenin önümüzdeki dönemde devam edeceğini kaydeden Türkyılmaz, ‘’İlçe genelinde ruhsatsız oldukları belirlenen bazı çay bahçelerinin kaldırılmasını sağladık. Sahillerde yapacağımız yeni düzenlemelerle vatandaşlarımızın tamamen ücretsiz olarak denize girmelerinin önünü açacağız. Duşlarıyla soyunma ve tuvalet bölümleriyle modern plajların oluşturulmasını sağlayacağız" dedi. İki plaja yönelik yargı sürecinin devam ettiğini ifade eden Türkyılmaz,  ‘’halkın olan mal halka geri dönecek bundan kaçış yok’’ diye konuştu.

SEYYAR SATICI VE İŞPORTA TARİHE KARIŞACAK

Sahil bandındaki kamelyaların yapımı için önce ihaleye çıktık ancak gördük ki maliyet fazla, kendimiz yapmaya karar verdik ve bunda da maliyeti oldukça düşürerek başarılı olduk diyen Türkyılmaz, gelecek yıldan itibaren Mudanya sokaklarında ve caddelerinde seyyar satışa izin vermeyeceklerini ve işportanın ilçede tarihe karışacağını söyledi. 

BARIŞ GÜVERCİNİN YERİ DEĞİŞİYOR

Mütareke evinin önünde bulunan Barış Güvercinin yeni yerinin de belli olduğunu açıklayan Türkyılmaz, heykelin Mudanya girişinde bir yere konulacağını ifade etti. Türkyılmaz, ancak bu konuda yeni fikirlere de açık olduğunu sözlerine ekledi. 

TÜRKYILMAZ: TEHDİT ALIYORUM AMA YILMAYACAĞIM

Geçmiş dönemde ilçedeki birçok yerin belediye çalışanları tarafından adeta pazarlandığına dikkat çeken Türkyılmaz,  plajlarında buna dâhil olduğunu söyledi. Birçok kez tehdit edildiğini ancak doğru bildiği yoldan geri adım atmayacağını belirten Türkyılmaz, Mudanya’daki birçok noktanın, para karşılığı seyyar satıcılara peşkeş çekildiğini sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık