solyanreklam
sagreklam

Çanakkale Gezici Müzesi Geçmişi Hatırlatıyor

Çanakkale Gezici Müzesi Geçmişi Hatırlatıyor

Çanakkale Gezici Müzesi Geçmişi Hatırlatıyor
  • 11 Ağustos 2014, Pazartesi 0:00

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale Gezici Savaş Müzesi, Mudanya Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye gezileri kapsamında Mudanya’ya geldi.

 

Mudanya Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye gezileri kapsamında Mudanya’ya gelen Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği’ne ait Çanakkale Gezici Savaş Müzesi’ne Mudanyalıların ilgisi büyük oldu. Beş gün boyunca Mudanya Belediye Binası önünde ziyarete açık olan Gezici Müze’de yaklaşık 150 çeşit savaş malzemesi ziyarete açıldı.  “Gazilerimizin nefesi şehitlerimizin sesi olmak için her yerdeyiz” sloganı  ile gerçekleşen Türkiye turu kapsamında Mudanya’da geldiği ilk günden itibaren büyük ilgi gören müzenin ilk ziyaretçileri de Mudanya Belediye Başkan Vekili Erkan Altıntaş ile Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı oldu. Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'ni ve zaferin kazanıldığı koşulları çeşitli objelerle gözler önüne seren gezici müze, tüyleri diken diken ediyor. Gezici müzede duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlar, satışa sunulan Çanakkale Zaferi'ne ait hediyelik eşyalardan da satın aldı.

“GEÇMİŞİ HATIRLIYORUZ”

Türkiye’yi dolaşarak Çanakkale’ye gelemeyenlerin bu duyguyu yaşamalarını sağladıklarını ifade eden gezici müzenin sorumlusu Yücel Geçim, “Önümüzdeki yıl Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılını yaşayacağız. Geçmişi hatırlatarak gençlerimizi geleceğe hazırlamak için çaba sarf ediyoruz” dedi. Katkılarından dolayı Mudanya Belediyesi’ne de teşekkür eden Geçim, belediye yöneticilerini ziyaret ederek birer plaket hediye etti.

“HER ZAMAN DESTEKÇİ OLACAĞIZ”

Çanakkale Savaşlarının önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, “Yurdumuzda birçok insanımız oraları gezemiyor, sadece kitaplardan bilgi edindiğini biliyoruz. Yapılan bu çalışmada yurttaşlara oradaki ruhu bir kez daha yansıtma o bilinci uyandırma anlamında iyi bir çalışmadır” dedi. Bu çalışmaları çok önemsediklerini dile getiren Ay, “Önümüzde ki zamanlarda yapacağınız bu tür çalışmalarda Mudanya Belediyesi her zaman destekçiniz olacaktır” dedi.  

“GELECEĞİMİZİ ANLAMLI KILALIM”

Çanakkale’nin sadece bir il bir şehir olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yapan Mudanya Belediye Başkan Vekili Erkan Altıntaş, “Orada hayati bir gerçek yatıyor. Geçmişimiz orada yatıyor. Öncelikle oraya sahip çıkacağız ki, geleceğimizi daha anlamlı kılalım” dedi.

Gezici Müze’de Çanakkale Savaşı’nda kullanılan mermiler, subay elbiseleri, kılıçlar, apoletler, tabanca, tütün tabakaları gibi bir çok malzeme Mudanyalıların ziyaretine açıldı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık