solyanreklam
sagreklam

Akademik Toplantı

Akademik Toplantı

Akademik Toplantı
  • 06 Ağustos 2014, Çarşamba 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa’da ki Akademik Odaların başkan ve temsilcileri ile Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda buluştu. Kahvaltılı toplantıya Mudanya Belediye Başkan Vekili Erkan Altıntaş’ın yanı sıra Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay, Metin Bağcı ile belediye meclis üyeleri ve akademik odaların yöneticileri katıldı. Gerçekleşen kahvaltıdan sonra kısa bir konuşma yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’yı bilimle yöneteceklerinin altını çizdi.

“KARARLARIMIZ, 80 BİN KİŞİ İÇİN OLACAK”

Mudanya’yı biz birlikte yöneteceğiz” diyerek yola çıktıklarını ve bu yolda somut adımlar atmaya devam ettiklerini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yaptığımız bu çalışmaları ve girişimleri Türkiye’nin diğer kentlerinin de örnek almasını diliyoruz” dedi. İlk buluşmayı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıları sürekli hale getirmek istediklerini vurgulayan Türkyılmaz, “Belediyemiz ile akademik odaların ortak çalışması ile Mudanya’mızı çağdaş kent yapmak için çalışacağız. Bu kararlarımız birilerinin değil, Mudanya’da yaşayan 80 bin kişinin ve ilçemize gelenlerin faydalanacağı kararlar olacaktır. Bu beraberliğimizin devam etmesini diliyorum” dedi.

“BİZ HALKTAN KORKAMAYIZ, BİZ HALKIZ”

“Biz halktan niye korkalım, biz zaten halkız” diyen Türkyılmaz, “Herkesin hakkının hukukunun korunduğu halkın belediyesiyiz.  Kimseye belediye içerisinde torpil yapmıyoruz. Bizde onun bunun adamı olmaya gerek yok. Bizim hedefimiz Mudanya’yı parlayan bir yıldız yapmak, herkesin gurur duyduğu bir yer haline getirmektir.  Sizlerden de bu yolda bu çalışmalarımız konusunda katkılarınızı bekliyoruz” diye konuştu. İmar konusunda görüşlerini ve projelerini de dile getiren Türkyılmaz, bir kere imar çalışması yapacaklarını ve bu konuda çalışmalara başladıklarını söyledi. 

“AKADEMİK GÖRÜŞLERİ ALACAĞIZ”

Parsel bazında bitişik nizamın artık olmayacağını dile getiren Türkyılmaz, “Herkes yüzde 40 terk edecek, köyler yapılarını koruyacak. Bu yılsonunda bu çalışmalarımızı sonlandırmak istiyoruz” dedi.  Alacakları kararların meclis gündemine getirilmeden önce akademik odaların görüşlerinin alınması gerektiğine değinen Türkyılmaz, “Sizlerin görüşlerini de almak istiyoruz. Sizlerin de vereceği katkılarla uygulayacağımız kararlar ile Mudanya bilimle yönetilecek ve doğru kararları hayata geçirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“RANT UZAK ÇALIŞMALARIN YANINDAYIZ”

Kendilerini tek tek tanıtarak görüşlerini dile getiren akademik odaların başkan ve yöneticileri, hizmet etmek adına ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ilettiler. Bursa’nın  her noktasında kamudan yana, halkın çıkarları doğrutulsunda hareket eden herkesin yanında olduklarını dile getiren oda yöneticileri, “Ranttan çok uzakta olan çalışmalarda her zaman destek vereceğiz. Bugün bizleri bir araya getiren Mudanya Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dediler.

“PROTOKOL İMZALANACAK”

Kendileri ile birlikte özellikle teknik konularda düzenli olarak iletişim halinde olunması gerektiğini savunan oda yöneticileri, “Bu çalışmaların adını koymak ve üzerinde durmak gerekiyor.  Sürekli olarak bu buluşmaları toplantıları gerçekleştirerek, mesleki anlamda oluşacak çalışmalara her türlü desteği vermek amacındayız” dedi. “Kararı siyaset verecektir, ancak bilimde görüşü alınmalıdır” görüşünde birleşen oda temsilcileri, “Diğer kurumlara ve belediyelere örnek olması amacıyla bir iyi niyet protokolü imzalamak istiyoruz. Bütün belediyelerden akademik olarak bu tür girişimler bekliyoruz” ifadelerini kullandılar. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık