solyanreklam
sagreklam

Bingöl Belediyesi Proje Ekibi,2 milyon liralık destek sağladı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatıyla oluşturulan ve iki yılda 1 milyon 940 bin 818 TL hibe tutarında proje hayata geçiren belediye proje ekibi, Bingöl’ü yarınlara taşımak için proje üretmeye devam ediyor.

Bingöl Belediyesi Proje Ekibi,2 milyon liralık destek sağladı.
  • 07 Aralık 2017, Perşembe 21:26

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatıyla oluşturulan ve iki yılda 1 milyon 940 bin 818 TL hibe tutarında proje hayata geçiren belediye proje ekibi, Bingöl’ü yarınlara taşımak için proje üretmeye devam ediyor.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin seçim döneminde projeleri arasında yer alan ‘Belediye Proje Ekibi’ faaliyetlerini sürdürüyor.

İlin kentsel alanlarının geliştirilmesi ve planlara uygun altyapı, kültür, turizm, sosyal kalkınma, istihdam, sosyal sorumluluk ve belediyenin kapsayıcı tüm hizmetlerinin planlı olarak sağlanmasına yönelik çalışan ekip, 2016-2017 yıllarında ürettiği 20 projeden 12’sine destek buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bakanlığı ve DAP İdaresi Başkanlığının desteğiyle yürütülen projelerden 8’i tamamlandı.

4 YENİ PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

Fırat Kalkınma Ajansınca desteklenen 714 bin 750 TL hibeli Engelsiz Kent Projesi, DAP İdaresince desteklenen 90 bin TL hibeli Sanat Atölyesi ve 400 bin TL hibeli Semt Kütüphanesi ile Kalkınma Bakanlığınca desteklenen 300 bin TL hibeli Çalışan Eller Kazanıyor projeleri yürütülüyor.

Engelsiz Kent Projesi kapsamında kentteki engelli vatandaşlar için planlanan engelsiz bina projesi için yer tahsisi yapıldı. Ocak ayına kadar ihalesi tamamlanacak binanın 2018 yılında yapılması planlanıyor. 500 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek engelsiz bina, engelli derneklerin birçok alanda düzenleyeceği etkinliklere ev sahibi yapacak. Yine aynı proje bünyesinde engelli vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilecekleri istasyonlar kurulacak. Dörtyol Parkı, Kültür Parkı, Karşıyaka Mahallesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü mevki ile Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde şarj cihazlarının kurulumu yapılıyor.

DAP İdaresince desteklenen Sanat Atölyesi projesi kapsamında yazarlık ve tiyatro kursları açıldı. Projeyle 40 kursiyer tiyatro ve yazarlık alanında eğitim görüyor. Yazarlık kursu kapsamında 5 yazar gelecek ve kursiyere eğitim vermenin yanı sıra, üniversite ve liselerde düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılacak.

Kalkınma Bakanlığınca 2017 SODES programı kapsamında desteklenen Çalışan Eller Kazanıyor projesi bünyesinde dört kurs açılacak. Doğalgaz, tesisatçılık, ahşap oymacılığı ve bilgisayarlı muhasebe kursları kapsamında kursiyerlere eğitim verilecek.

BARAKAZİ: “FAYDALI İŞLER YAPILIYOR”

Proje ekibince hayata geçirilen projeleri önemsediğini ifade eden Belediye Başkanı Yücel Barakazi, toplumun her kesimine hitap eden projelerin yürütüldüğünü söyledi.

Barakazi, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini yürüten proje ekibimizi önemsiyoruz. Son iki yılda farklı alanlara yönelik 20 proje hazırlandı. Bu projelerden 12’si hayata geçirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bakanlığı ve DAP İdaresi Başkanlığının desteğiyle yürütülen projelerden 8’ini tamamladık. İstihdam alanlarına katkı sağlamak, özellikle işsiz vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarına yönelik açtığımız kurslarda onlarca kişi zanaat sahibi oldu. Bunun yanı sıra sosyal etkinliklere yönelik yürütülen projelerle binlerce vatandaşımızı bir araya getirdik. Genelensek hale getirdiğimiz Hesarek Kayak festivalleriyle hem vatandaşlarımızı bir araya getiriyor hem de kayak merkezimizin tanıtımına katkıda bulunuyor. Proje ekiplerince hayata geçirilen projeler kapsamında engelli vatandaşlarımıza engelsiz bina yapıyor, öğrencimizin ders çalışabilecekleri, vatandaşlarımızın kitap okuyabilecekleri semt kütüphanesi yapıyoruz. Bingöl’ü yarınlara taşımak için proje geliştiren ekibimiz, yerli ve yabancı kuruluşların fonlarından yararlanarak proje üretmeye devam ediyor” diye konuştu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık