solyanreklam
sagreklam

Sokakta Sanat Var!

Sanatı, barış ve özgürlük için sokağa çıkarıyoruz...

Sokakta Sanat Var!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

6. Geleneksel Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Festivali beş yıl boyunca Edirne’de festivalin kurucu genel koordinatörü Gencay Adıgüzel ve 750 gönüllünün katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl festivalin altıncısı, mayıs ayının ilk haftasında Edirne’de, ikinci haftasında ise İstanbul’da düzenleniyor.

Türkiye’nin en kapsamlı sanat festivali, on günlük bir programla Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliği ile İstanbul'da hayata geçiyor. “Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Derneği”; sanatı, barış ve özgürlük için sokağa çıkarıyoruz diyerek, güzel bir dünyanın mümkün olduğunu dile getiriyor. Etkinlikler boyunca halkın bire bir sanatla etkileşim içinde olması hedefleniyor. Bu sayede sanat dilinin kolektif oluşumu sağlanırken, kişilerin kendilerini ifade biçimlerinde çeşitlenme ve estetik duyarlılık arttırılıyor. Aynı zamanda genç ve çocuk katılımcıların ilgisini çekecek etkinliklerle, sanata karşı ön yargıların kırılması ve sanatsal iletişimin eğlenceli hale getirilmesi planlanıyor.



Farklı milletlerin bir araya gelmesiyle de festival yerelden evrensele doğru bir boyut kazanıyor. Festival kapsamında Beşiktaş’ın çeşitli noktalarında çocuk atölyesi, resim, heykel, özgün baskı, karakalem, grafiti, maske, karikatür, hat, ebru ve edebiyat atölyeleri kuruluyor. Ayrıca tiyatro, dans, müzik dinletisi, şiir dinletisi ve gölge oyunlarına da yer veriliyor. Bu çalışmalar sırasında veya öncesinde yapılmış olan işlerin sergilenmesi de sağlanıyor. SSV Derneği, altı yılda beş festival, altı tiyatro oyunu, 60’ı sanat etkinliği olmak üzere 100’ün üzerinde faaliyet düzenledi. SSV Derneği, çalışmalarını Edirne ve İstanbul dışına da yayarak Türkiye’nin her noktasına ulaşmayı planlıyor. Çünkü dernek, değişimin sanatla olacağına inanıyor. Özelikle de “Bir Çocuk Değişir Dünya Değişir” sloganıyla düzenlenen çocuk atölyelerini çok önemsiyor.

Festivalin tanıtım ve tanışma kokteyli 23 Ekim 2016 Pazar günü sanatseverlerin katılımıyla Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Detaylar İçin: www.sokaktasanatvar.com


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık