solyanreklam
sagreklam

Fener Alayı İptali Hakkında Başkan Hazinedar'ın Kamuoyuna D...

Başbakanlığın genelgesi doğrultusunda Beşiktaş Kaymakamlığının kararıyla 30 Ağustos Pazar ...

Fener Alayı İptali Hakkında Başkan Hazinedar'ın Kamuoyuna D...
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Sevgili Beşiktaşlılar,

Türk Milleti’nin bağımsızlığına kavuşmasını simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıldönümünü, ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı günler nedeniyle bu yıl sade bir törenle kutlamayı planlayan Beşiktaş Belediyesi, program içerisinde yer alan Fener Alayı etkinliğini Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge dolayısıyla iptal etmek zorunda kalmıştır…

Son dönemde artan çatışma ortamı ve peş peşe verdiğimiz şehitler nedeniyle Beşiktaş Belediyesi, ülkemizin bağımsızlığına kavuşmasını simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramını bu yıl eğlencesiz ancak on binlerce kişinin katılımıyla anlamlı bir şekilde kutlamaya hazırlanıyordu.

Kutlama programı Beşiktaş Balmumcu’daki The Plaza Otel önünde başlayacak ve törene meşaleleriyle katılacak binlerce Beşiktaşlı hep bir ağızdan söyleyecekleri marşlarla 30 Ağustos Zafer Bayramının görkemini tüm Türkiye’ye haykıracaktı… Tören Atatürk’ün Milli Mücadele ateşini yaktığı ilk nokta olan Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda son bulacaktı.

Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramının görkemine yakışır Fener Alayı etkinliği 28.08.2015 tarih ve 29459 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2015/6 sayılı T.C. Başbakanlık Genelgesi kapsamında Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından uygun bulunmamıştır.

Kaymakamlık makamının sözkonusu iptal gerekçesi Başbakanlık’tan gönderilen Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı genelgede “Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi, diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür” ifadesine dayandırılmıştır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genelgesi doğrultusunda fener alayı ve kutlama programına izin vermeyen Beşiktaş Kaymakamlığı’nın kararı nedeniyle Fener Alayı etkinliği iptal edilmiştir.

Türkiye’nin bağımsızlığını ilan ettiği en önemli milli bayramlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı tam da yasaklama gerekçesi aksine kutlanmalı ve dosta düşmana dimdik ayakta olduğumuz mesajı verilmeli, teröre boyun eğilmediği bu vesileyle vurgulanmalıydı.

Otuz yılı aşkın bir süredir evlatlarını teröre kurban veren Türkiye’de tüm kesimler bilmelidir ki terörün tam da istediği; yarattığı tedhiş ortamıyla insanların yaşamlarını kısıtlamak, korku iklimi yaratarak isteklerini kabul ettirmektir…

Bu bağlamda Beşiktaş Belediyesi olarak gerek Başbakanlık genelgesindeki gerekçeleri gerekse bu genelgeye dayanarak Beşiktaş Kaymakamlığı’nın aldığı kararı doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgi ve değerlendirmesine sunarım…

Bu vesileyle Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye Yüce Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum…

Sevgi ve Emekle


Av. Murat Hazinedar
Beşiktaş Belediye Başkanı





BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık