solyanreklam
sagreklam

Engelsiz Belediyecilikte Bir Adım Daha!

Beşiktaş Belediyesi, 'Engelsiz Belediyecilik' uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

Engelsiz Belediyecilikte Bir Adım Daha!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

Beşiktaş Belediyesi, görme ve işitme engelli vatandaşlarımıza engelsiz hizmet verebilmek amacıyla yürütülen çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda işaret dili eğitimi alan Beşiktaş Belediyesi personeli, “Görme Engelliler Alfabesi” olarak da bilinen “Braille Alfabesi” eğitimlerini de tamamladı.

Beşiktaş Belediyesi Hizmet Binası içinde bulunan ve vatandaşların talep ve şikâyetlerinin alındığı hizmet merkezinde, engelli vatandaşlarımızı engelsiz bir hizmet ile karşılıyoruz.

İşaret dilini kullanabilen, Braille (kabartma yazı) alfabesini okuyup yazabilen eğitimli Beşiktaş Belediyesi personeli, engelli vatandaşlarımıza her konuda kolaylıkla yardımcı oluyor ve onlara aracısız olarak kaliteli bir hizmet sunuyor.

Engelli vatandaşlarımızın talep ve şikâyetleri en uygun yöntemle kolaylıkla alınıyor, ilgili birimlerce işlemleri gerçekleştiriliyor ve aynı yöntemle kendilerine geri bildirimleri yapılıyor. Bir ilçe belediyesi açısından ilk olma özelliği taşıyan bu hizmet ile Beşiktaş Belediyesi’ne talep ve şikâyetlerini bildiren işitme engelliler belediyemizde artık duyabiliyor, görme engelliler de görebiliyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, eğitim programında başarılı olan personelimize sertifikalarını bizzat teslim etti. Beşiktaş Belediyesi Hizmet Binası giriş katındaki hizmet merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine Başkan Hazinedar, Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, Engelli STK'ları, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Hazinedar törende yaptığı konuşmasında, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek işitme ve görme engelli vatandaşlarımıza yönelik işaret dili ve Braille alfabesi ile hizmet vereceğiz. Engelsiz Beşiktaş için var gücümüzle çalışacağız" dedi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık