solyanreklam
sagreklam

AKUT İle Deprem Tatbikatı!

Beşiktaş Belediyesi, 17 Ağustos Depremi'nin 16. yıl dönümünde AKUT gönüllüleriyle birlikte...

AKUT İle Deprem Tatbikatı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

17 Ağustos 1999 Depremi’ni ve bu faciada hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anma günü kapsamında gerçekleşen tatbikat Beşiktaş Belediyesi ve AKUT işbirliğiyle gerçekleşti.

Beşiktaş Evlendirme Dairesi karşısında bulunan eski bir binada gerçekleşen deprem tatbikatına, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve AKUT Kurucu Üyesi ve Başkanı Nasuh Mahruki katıldı.



17 Ağustos'u Unutmadık!

17 Ağustos Deprem’inde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşma yapan Nasuh Mahruki depremler ve afetler konusunda gerekli önlem ve derslerin alınmasının gerektiğine, bu konuda da medyaya düşen görevin önemine dikkat çekti. Mahruki, “Türkiye 1999 depremi sonrası önemli aşama kat etti ancak güvenli yaşam kültürünü hala geliştirebilmiş değiliz” dedi.





Başkan Hazinedar ise, “Beşiktaş’ta çok sayıda eski bina var ve bunların çoğu deprem riski taşıyor. Türkali, Sinanpaşa ve Ortaköy Mahallelerimiz özellikle deprem tehlikesi altında. Bu yüzden kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz. 17 Ağustos, depremi hatırlamak için bir simge, biz de bu simgeyi sadece anarak değil önlemler alarak ve bu tatbikatla yaşayarak hatırlıyoruz” şeklinde konuştu.



Başkan aynı zamanda Beşiktaş’ta 50.000 haneye ulaşacak olan deprem çantasının da müjdesini verdi. İçinde ilk yardım çantası ve deprem tehlikesine karşı gerekli önlemlerin yer aldığı deprem çantası kısa sürede Beşiktaşlıların evlerine ulaşacak.



BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık