4. Üniversite Tercih Fuarı!

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar 'Üniversite Tercih Fuarı'nda konuşma yaptı.

4. Üniversite Tercih Fuarı!
  • 03 Ağustos 2018, Cuma 19:49

4. Üniversite Tercih Fuarı Açılış Töreni!

EKET Fuarcılık tarafından düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı kapılarını 4. Kez İstanbul'da açıyor.

3-4-5 Temmuz'da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuarın ilk gününde ki katılımcılar arasında Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Özel Okullar Birliği Başkanı Yusuf Davulcuoğlu, EKET Fuarcılık Genel Müdürü M. Uğur Tok yer aldı.

Başkan Hazinedar, Üniversite Tercih Fuarı’nın açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşma yapan Başkan, “Bu fuar bizim için ayrı bir önem taşıyor. Biliyorsunuz Beşiktaş’ımız bir üniversite kenti. Dokuz üniversiteye ev sahipliği yapıyoruz. Bunların dördünün yerleşkesi Beşiktaş’ta. Türkiye’de bunun başka örneği yok.
Beşiktaş’ta kayıtlı 15-29 yaş arası gençler nüfusumuzun % 10’unu oluşturuyor. Bunun üzerine öğrenci nüfusumuz da 55 bini buluyor” dedi.

Doğru Tercih, Doğru Gelecek!

Fuar kapsamında devlet ve vakıf toplamda 98’i Türkiye’den 22’si yurtdışından olmak üzere 120 üniversite stant açıyor. Üniversiteler hem kendilerini tanıtacak hem de kurulacak tercih danışma merkezlerinde öğrencileri bilgilendirecek. Üniversite adayları, fuarda devlet ve vakıf üniversiteleri ile meslek yüksekokulları ve yurtdışından uluslararası üne sahip üniversiteleri aynı anda görebilme ve bilgi alabilme imkanına sahip olacak.

3-4-5 Temmuz tarihlerinde 10.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilecek olan fuar Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

ÜNİVERSİTE TERCİH FUARINDA ZİYARETÇİLERİ NELER BEKLİYOR?

• 120 üniversitenin katılımı
• Üniversitelerin yetkilileriyle yüz yüze görüşme
• Eğitim uzmanları ve üniversite rektörlerinin vereceği seminerler
• Üniversite rektörleriyle tanışma toplantıları
• Uzman akademisyenlerle soru / cevap görüşmeleri
• Meslek Seçimi, Kariyer Planlama, Doğru Tercih, Tercihin Altın Kuralları seminerleri
• Çift anadal, yandal, yatay ve dikey geçiş, taban puanlar, burs olanakları
• Tercih Danışma Masaları

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız.