solyanreklam
sagreklam

Öğrenci servisleri denetleniyor

Öğrenci servisleri denetleniyor

Öğrenci servisleri denetleniyor
  • 02 Ekim 2018, Salı 17:56

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte kent genelinde faaliyet yürüten S plakalı personel ve öğrenci servislerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri,  öğrencilerin eğitim yılı boyunca ulaşımda güvenli ve sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla kentte faaliyet yürüten S plakalı öğrenci ve personel servislerine yönelik denetimlerini artırdı. Denetimlerde öğrenci servislerinde S plaka, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen tarife dışında ücret talep etmeleri, okul taşıt levhası, dur işareti, çalışma karnesi, güzergah izin belgesi, yangın tüpü, emniyet kemeri, kapasitenin üstünde koltuk olup olmadığı kontrol edilirken, Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, denetimlerin dışında vatandaşlardan gelen şikayet ve ihbarları da dikkate alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, Yenişehir ilçesinde bulunan 5 Nisan İlkokulu ve Yenişehir İlkokulu önünde S plakalı öğrenci servis araçlarını denetledi. Denetimlerde eksiklikleri bulunan araçlar hakkında tutanak tutuldu.

Eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar devam edecek olan denetimlerde belediye yönetmeliğine aykırı şekilde hareket eden araçlar ilk etapta uyarılıyor. Ekipler, eksikliklerin giderilmemesi durumunda araçlar hakkında cezai işlem uyguluyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık