Kursiyerler çini işlemeciliğiyle üretime katılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (DİSMEK) kapsamında açtığı geleneksel el sanatlarından çini işlemeciliği alanında eğitimini tamamlayacak olan kursiyerler, mesleği öğrendikten sonra üretime katılacak.

Kursiyerler çini işlemeciliğiyle üretime katılacak
  • 25 Kasım 2018, Pazar 4:28

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, farklı iş kollarına kalifiyeli eleman yetiştirmek ve istihdamı artırmak için 2 yıldır farklı tarihlerde açtığı DİSMEK kursları devam ediyor. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda birçok branşta açılan kurslarda geleneksel el sanatlarından çini işlemeciliği alanında eğitimini başarıyla tamamlayacak olan 12 kursiyer, mesleği öğrendikten sonra üretime katılacak.

Hafta içi devam eden eğitimlerde kursiyerler, ilk etapta teorik bilgi olarak mesleğin tarihçesini öğreniyor. Çini işlemeciliğinde kullanılan malzemelerin de tanıtıldığı kurslarda öğrenciler, daha önce üretilen ürünlerin desenleri ile renklerini inceliyor. Teorik bilgilerden sonra kursiyerler, uygulamalı eğitimde çizim teknikleri, işlemeden önce aydınger kağıdı üzerine desen oluşturma, kül pişirimi, desen delme, çini üzerine işlemeyi ve fırınlama sürecini öğreniyorlar. Kursiyerler meslek teknikleri dışında temel iletişim, meslekte gelişmeler ve müşteriye yaklaşım konularında da eğitim alıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR ortaklığında açılan çini işlemeciliği, kursuna devam eden 12 öğrenci kursun devam ettiği sürece boyunca günlük 35 TL ücret almaya hak kazanıyor ve yine eğitim süresi boyunca kursiyerlerin, Genel Sağlık Sigortaları (GES) yatırılıyor. Aralık 2018’de tamamlanacak olan çini işlemeciliği kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar.