BÜYÜKŞEHİR'DEN 'DÜNYA İNME GÜNÜ' KONFERANSI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, '29 Ekim Dünya İnme Günü' kapsamında kamuoyunu ve personeli bilgilendirmek amacıyla konferans düzenleniyor.

BÜYÜKŞEHİR'DEN 'DÜNYA İNME GÜNÜ' KONFERANSI
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 0:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “29 Ekim Dünya İnme Günü” kapsamında kamuoyunu ve personeli bilgilendirmek amacıyla konferans düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Türk Nöroloji Derneği işbirliği ile “inme” konusunda farkındalığı artırmak amacıyla halka açık olarak gerçekleştirilecek konferans, 25 Ekim Perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılacak.

İNME DEYİP GEÇMEYİN

Uzmanların “inme” konusunda ayrıntılı sunum yapacağı konferansa belediye personelinin yanı sıra vatandaşlar da katılabilecek.

‘İnme deyip geçmeyin’ sloganıyla verilecek konferans, 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. İnteraktif olarak yapılacak konferansta uzmanlar, “İnme nedir?”, “İnme geçirmemek için nelere dikkat edilmeli?”, “İnme geçiren ne yapmalı?” gibi merak edilen birçok soruya açıklık getirecek.

KONFERANS KONULARI VE PROGRAM AKIŞI:

“Ülkemizde ve dünyada inme sıklığı ile sorunun boyutu”  - Prof. Dr. Şerefnur Öztürk

“İnme geçirmemek için yapılması gerekenler”- Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu

“İnme geçirince yapmamamız gerekenler”- Prof. Dr. E. Murat Arsava