solyanreklam
sagreklam

ÇOCUK MECLİSİ'NDE YENİ DÖNEM HEYECANI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, yeni dönem hazırlıklarına başladı

ÇOCUK MECLİSİ'NDE YENİ DÖNEM HEYECANI
  • 28 Eylül 2018, Cuma 0:00

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 24. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ BAŞVURULARI, 1 EKİM’DE BAŞLIYOR

-31 EKİM’E KADAR SÜRECEK OLAN BAŞVURULARIN ARDINDAN 11 KASIM PAZAR GÜNÜ DE ÇOCUK MECLİSİ’NİN 24. DÖNEM ÜYELERİNİN BELİRLENECEĞİ SEÇİMLER YAPILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, yeni dönem hazırlıklarına başladı.

Başkentli çocukların, görüşlerini, fikirlerini, çözüm önerilerini özgürce ifade edebildikleri, tavsiye kararları aldıkları ve çocuk haklarını öğrendikleri Çocuk Meclisi’nin yeni dönem başvuruları, 1 Ekim’de başlayacak ve 31 Ekim’e kadar devam edecek. Çocuk Meclisi’nin yeni dönem üyeleri, 11 Kasım’da gerçekleşecek seçimle belirlenecek.

BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR, SEÇME VE SEÇİLME DENEYİMİ YAŞAYACAK

Başvuru formlarını teslim ettikleri merkezlerde, kendilerini tanıtarak oy toplamak ve Çocuk Meclisi’nde görev almasını istedikleri çocuklara oy vermek için heyecan dolu bir seçim atmosferine girecek olan çocuklar, böylece demokratik bir seçim sürecini de küçük yaşta tecrübe etmiş olacak.

Seçimlerin yapılmasının ardından en çok oyu toplayarak göreve başlayacak olan 24.  Dönemin 150 yeni Meclis üyesi, çalışmalarını Sıhhiye’deki Çocuk Meclisi binasında sürdürecek.

Çocuk Meclisi üyeleri ayda üç Pazar günü komisyon ve genel kurul toplantıları için bir araya gelerek yeni kararlara imza atacak.

BAŞVURULAR 31 EKİM’DE SONA ERECEK

İlk ve ortaokula devam eden 9-14 yaşlarındaki çocuklar (2005-2010 arası doğumlular), 1-31 Ekim 2018 tarihleri arasında, başvurularını şu adreslerde yapabilecek:

-Çocuk Meclisi,

-Akyurt Aile Yaşam Merkezi,

-Sincan Çocuk Kulübü,

-Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü,

-Batıpark Çocuk Kulübü,

-Yahyalar Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü,

-Osmanlı Aile Yaşam Merkezi,

-Altındağ Çocuk Kulübü,

-Mamak Çocuk Kulübü,

-Planet Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü,

-Yenimahalle Gençlik Merkezi,

-Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın çalışmalarını yakından takip ettiği ve sık sık bir araya geldiği Çocuk Meclisi üyeliği için başvuru formlarına ayrıca Okullardan ve Çocuk Meclisi’nin resmi WEB sayfasından da (https://cocukmeclisi.ankara.bel.tr) ulaşılabilecek.

Türkiye’de ve Dünya’da kendine ait binası olan tek Çocuk Meclisi olma özelliğine sahip olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeliği için daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler, “0312 431 55 26” numaralı telefonu arayabilecek.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık