solyanreklam
sagreklam

BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ, YENİ YILA HIZLI BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi 24. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, yeni yıla hızlı başladı.

BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ, YENİ YILA HIZLI BAŞLADI
  • 25 Şubat 2019, Pazartesi 10:35


    Ankara Büyükşehir Belediyesi 24. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, yeni yıla hızlı başladı.

 Çocuklara, demokratik bir ortamda özgürce fikirlerini ifade etme imkanı tanıyan, çocukların tavsiye kararları aldıkları ve çocuk haklarını öğrendikleri Çocuk Meclisi, kültür gezilerinden makam ziyaretlerine kadar birçok etkinliğe hız kesmeden devam ediyor.

Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret etti.

ÇOCUKLAR SORDU, BAKAN KURUM CEVAPLADI

Çocuklar, çevre duyarlılığı ve çevre kirliliği konusunda merak ettiklerini Bakan Kurum’a sorarken, Çocuk Meclisi Başkan Yardımcısı Azra Eraltay, çevre konusunda almış oldukları son beş döneme ait tavsiye kararlarını içeren bir dosyayı Bakan Kurum’a iletti.

         Gelecek nesillere daha yeşil daha çevreci ve doğaya saygılı şehirler bırakmak istediklerini belirten Bakan Kurum, Çocuk Meclisi üyelerine önemli açıklamalarda bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tüm illerimizle birlikte Ankara ilimizde de proje çalışmaları yürütüyoruz. Depozito uygulamasına 2021 yılında başlayacağız. 2023 yılında tüm Türkiye genelinde depozito uygulamasına geçmek istiyoruz. Pet şişeler, cam şişeler, süt içtiğimiz karton kutular gibi ürünlerin kullanımını azaltmak ve geri dönüşümde kullanmak için depozito uygulamasına geçeceğiz. Bu uygulama kapsamında pet şişeleri getirenlere kontör yükleyeceğiz. Otobüs ile ilgili bilet uygulamasında da destek olacağız. Belki nakit de verebiliriz. Onları siz toplayacaksınız, belki çikolata, gofret alacaksınız. Çevre kirliliğini önleme noktasında ise plastik poşetleri ücretli hale getirdik. Bu poşetlerin hem doğaya hem de denizlerde yaşayan canlılara çok büyük zararları var. Biz de artık bez poşetlere ve filelere döneceğiz. Annenize ve babanıza da plastik poşetleri kullandırtmayın. Herkesi uyarın.”

ÇEVRE PROJESİ ÜRET BİSİKLETİ KAP

Başkent’te hemen hemen tüm okullarda sıfır atık projesine geçtiklerine de dikkat çeken Bakan Kurum, Türkiye genelinde ise toplam 11 bin 800 kamu kurumunda bu uygulamaya geçtiklerini, en kısa zamanda bu oranı 15 bin seviyelerine çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ikinci dönem de takdir getiren çocuk meclisi üyelerine bisiklet hediye edeceği müjdesini de verdi.

ARKA ARKAYA KURUM ZİYARETLERİ

Araştırma ve inceleme gezilerinin dışında kültür gezilerine aralıksız devam eden Çocuk Meclisi üyeleri, Atatürk Müze Köşkü, Hacettepe Üniversitesi Sanat Müzesi, PTT Pul Müzesi ile Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurulu"UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nu da ziyaret etti.

Çocuk Ombudsmanlığı çalışmalarını da yakından takip eden Çocuk Meclisi üyeleri, Kamu Denetçiliği Kurumu’nu ziyaret ederek, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Çocuk Ombudsmanı Avukat Celile Özlem Tunçak’tan ayrıntılı bilgi aldı.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık