ZABITA SEYYAR DENETİMLERİNİ ARTTIRDI

ZABITA SEYYAR DENETİMLERİNİ ARTTIRDI

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ilçe dışından ve mahallelerden gelen seyyar satıcılara karşı denetimlerini arttırdı.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ilçe dışından ve mahallelerden gelerek izinsiz ve ruhsatsız satış yapan, kaldırım, cadde ve sokakları uygunsuz olarak işgal eden seyyar satıcılara karşı denetimlerini sürdüren Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, satıcılara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38. Maddesi uyarınca işlem gerçekleştiriyor. Zabıta Müdürü İlhan Aksakal’ın koordinesinde gece ve gündüz olarak gerçekleşen denetimlerde sesli anons yaparak gürültü kirliliği yaratan satıcılara karşı da denetimler yapılıyor.
YERLEŞİK ESNAFIN HAKKI KORUNUYOR
Mudanya, Güzelyalı ve Tirilye’de denetimlerin yaz sezonunca devam edeceğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İlçemizde halkımızın sağlığını, düzenini sağlamak amacıyla bu denetimlerimiz gerçekleşiyor. Ayrıca vergisini ödeyen, ruhsatını alan yerleşik esnaflarımızın v yürüme yolları işgal edilen hemşehrilerimizin haklarını korumak adına bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi. Vatandaşların ve yerleşik esnafın bu konuda duyarlı olmalarını isteyen Türkyılmaz, “Göreve geldiğimizde Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını her alanda koruyacağız dedik. Bizler bu sözümüzü tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz. Ancak esnaflarımızdan ve vatandaşlarımızdan da bizlere bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.