ZABITA İŞGAL VE SEYYAR DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

ZABITA İŞGAL VE SEYYAR DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gelen şikayetler üzerine Eşkel ve Eğerce sahillerinde işyeri denetimleri gerçekleştirdi.


Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte denetimlerini sıklaştıran Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiriyor. İlçenin en önemli sayfiye yerlerinden Eşkel ve Eğerce sahillerinde işyeri ve seyyar denetimlerini gerçekleştiren ekipler, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı bulunmayan işyerlerine işlem gerçekleştiriyor. İzinsiz olarak yiyecek satışı yapan seyyar satıcılara karşı da 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38 /1’inci maddesi uyarınca işlem gerçekleştiren ekipler, ruhsatsız işyerlerinin de tespitini gerçekleştiriyor.
YERLEŞİK ESNAFIN HAKKI KORUNUYOR
Özellikle yaz aylarında en büyük sıkıntılardan birinin izinsiz faaliyet gösteren seyyar satıcılar olduğunu dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Gerçekleştirdiğimiz denetimlerle vergisini ödeyen, ruhsatını alan yerleşik esnaflarımızın da hakkını koruyoruz” dedi. Vatandaşlardan gelen şikayetlere en hızlı şekilde cevap verilerek yerinde tespitlerin yapıldığını belirten Türkyılmaz, Eşkel, Eğerce ve diğer sahillerde izinsiz oluşan seyyar satıcılara izin vermeyeceklerini, uyarıları dikkate almayan seyyar satıcıların da satıştan men edileceğini sözlerine ekledi. 
RUHSAT ALMAYANA MÜHÜR
Çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren işyerlerinin kontrollerinin yapıldığına dikkat çeken Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, ruhsatsız olanların tespit edilerek, kayıt altına alınması için gerekli sürenin tanındığını söyledi. Belirtilen süre zarfında ruhsat almayan işletmenlerin mühürlendiğini de sözlerine ekleyen Aksakal, denetimlerin süreceğini de sözlerine ekledi.