YILDIZTEPE PROJESİ MUDANYA’NIN VİZYONU OLACAK

YILDIZTEPE PROJESİ MUDANYA’NIN VİZYONU OLACAK

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan “Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Vizyon Geliştirme Çalıştayı’nın ikincisi gerçekleştirildi.

Mudanya Belediyesi’nin Mudanya’ya ayrı bir kimlik kazandıracak projeleri arasında yer alan “Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi” düzenlenen ikinci çalıştay ile son şeklini almaya başladı.  Mudanya Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile Mudanya Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen ikinci çalıştaya Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy , Metin Şen ve Hakan Karademir’in yanı sıra Belediye Meclis üyeleri, resmi kurum ve STK temsilcileriyle vatandaşlar katılım sağladı. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bina Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Vural Aslan, Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Sibel Polat ve Dr. Çiğdem Yücel projenin detaylarını anlatarak, soruları cevapladılar.
“OLDUBİTTİ DEĞİL, BİRLİKTE YAPTIK OLACAK”
Yıldıztepe Projesi’ni çok önemsediklerini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Öyle bir proje ortaya çıksın ki, yüz yıl sonrada ihtiyaca cevap versin” dedi. Proje de unuttukları kısımların olabileceğine vurgu yaprak bu çalıştayları düzenlediklerini söyleyen Türkyılmaz, “Kendi enerjisini üretebilen, herkesin kendisini ifade ettiği bir proje ortaya çıkarmak istiyoruz. Katkılarınız bizim için çok önemli. Biz yaptık oldu değil, birlikte yaptık olacak anlayışıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. Uygulama projesinin çizilmesinin ardından en kısa sürede temellerin atılacağını da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Doğru olan zaman içerisinde projemizi gerçekleştirmek için adımlarımızı atacağız. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
HALK TARAFINDAN BENİMSENECEK
Gerçekleşen ilk çalıştayda istek ve önerileri değerlendirerek bu doğrultuda gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bina Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Vural Aslan ise, “Mudanya için Mudanyalılarla birlikte hareket edelim istedik. Doğru kararları alabilmek adına bu çalıştayların yararı çok büyüktür” dedi. İlk çalıştayda bölgenin herkese ve her kitleye açık bir yer olması sonucunun ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Aslan, “Doğal yapıya zarar verilmemesi isteniyor. Beklentilerin çok olmasıyla tasarım sürecimiz hızla devam ediyor. Mudanya halkı tarafından benimsenecek, yalnızca seyir için değil aktivetelerin yapılacağı bir alan yaratmak amacındayız” diye konuştu.