Vatandaşların Sağlığı Büyükşehir?e Emanet

Vatandaşların Sağlığı Büyükşehir?e Emanet

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, halk sal hizmetleri dâhilinde hayata geçirilen ‘Evde Salk ve Bakm Hizmetleri’ projesi kapsamnda hizmet alan Bekirde Mahallesi vatandalar ile bir araya geldi.

Büyükehir Belediyesi’nin ‘Evde Salk ve Bakm Hizmetleri’ projesi kapsamnda salk kontrolünden geçen vatandalar, kiisel bakm ve ev temizliine kadar her türlü hizmeti, oluturulan salk ekibinden alabiliyor.

Bekirde Mahallesi’nde yaayan Servet ve Aysel Altnsoy çiftini ziyaret ederek, onlarla sohbet eden Bakan Kocamaz, çiftin skntlarn da dinledi. Altnsoy çifti ise kendilerine, büyük kolaylk salayan evde salk ve bakm hizmetinden dolay Bakan Kocamaz’a teekkürlerini iletti. Büyükehir Belediyesine bal fizyoterapistlerden destek alan çifte Walker yürüme cihaz hediye edildi.

Salk hizmetleri vatandalarn ayana gidiyor

Büyükehir Belediyesi sosyal belediyecilik alannda yeni bir projeye daha imza atarak salk hizmetlerini vatandan ayana götürüyor. lerleyen yalar nedeniyle hareket kstll yaayan ve bu nedenle salk hizmetleri, kiisel bakm gibi ihtiyaçlarn karlayamayan yal, engelli ve bakma muhtaç vatandalara yönelik evde salk ve bakm uygulamasn balatt. Tam teekküllü ekipman ile çalmalara balayan Büyükehir Belediyesi çok ksa bir sürede pek çok kiiye ulat

21 araç, 3 doktor, 8 hemire, 12 bakm destek personeli, 6 temizlik personeli, 3 fizyoterapist, 3 sosyal çalmac, 2 psikolog,  1 koordinatör ve 1 büro personeli ile hizmet veren Büyükehir Belediyesi, vatandalarn ihtiyac olan her türlü hizmeti ayana kadar götürüyor.

Evde salk hizmetini kimler alacak?

Büyükehir Belediyesi’nin hayata geçirdii projeden çeitli hastalklara bal olarak evde salk hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli, yataa baml hastalar ve yallar faydalanabilecek. Bu proje ile salk hizmetinin hastann evine kadar götürülmesi ile hem hastanelerde meydana gelebilecek ylmalar önlenebilecek hem de hastann ihtiyaçlar yatandan kalkmasna gerek kalmadan karlanacak.

Randevulu sistem anlay ile verilen hizmette, doktor tarafndan yaplacak ön muayene sonrasnda, vatandalarn gerekli durumlarda yara bakm, tbbi bakm ve tahlil, hastaneye nakli gibi hizmetlerden yararlanmas salanacak. Ayrca ilk muayenenin ardndan, uygun görünen periyotlarda doktor ve bakm ekibi tarafndan kontrol ziyaretleri de yaplacak.

Hizmetten yararlanmak isteyen vatandalar, 0324 223 42 42 numaral iletiim numarasndan ya da 444 2 153 numaral Mersin Büyükehir Belediyesi çar merkezinden 08.00- 17.00 saatleri arasnda randevu alabilecekler.

Büyükehir’den ihtiyaca göre yardm

Ayrca ekip içerisinde yer alan alannda uzman psikologlar hastalara ve yaknlarna psikolojik destek verirken, salk ekibine dâhil olan fizyoterapistler hastalara gerekli fizik tedavi yönetimini uyguluyor.

Proje kapsamnda salk hizmetine ek olarak bakm hizmeti de veren ekipler, her türlü kiisel bakmnn yan sra ihtiyaç halinde vatandalarn evini de temizleniyor.