Uluslararası Mersin Maratonu?ndan Büyük Başarı

Uluslararası Mersin Maratonu?ndan Büyük Başarı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 3.’sü gerçekletirilen Uluslararas Mersin Maratonu, Uluslararas Atletizm Federasyonlar Birlii’nin (IAAF) Ranking sisteminde 56. srada yer ald.

Uluslararas Atletizm Federasyonlar Birlii’nin (IAAF) Ranking sistemindeki kriterlere göre dünyada yaplan yaklak 5 bin maraton arasnda 56. sraya yerlemeyi baaran 3. Uluslararas Mersin Maratonu; Varova, Lizbon, Atina, Los Angeles, Porto, Osaka,  Venedik, Budapete, Melburn, Moskova, Köln, Edinburgh ve Manchester gibi ehirleri geride brakt.

Bu yl 3. kez düzenlenen Uluslararas Mersin Maratonu, IAAF’nin Ranking sisteminde 56. srada yer alrken, bu yl 39.’su gerçekletirilen Avrasya Maratonu ise 22. sraya yerleti. Üç yldr düzenlenen organizasyon, Avrupa’nn be yldzl maratonlar arasna girererk, farkl millet, din, dil ve medeniyetlere mensup insanlar bir araya getirmeyi baard.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n da ifade ettii gibi, sporun basketi haline getirilmesi amaçlanan kent, hayata geçirilen sportif faaliyetler ile ksa bir süre içerisinde büyük atlm kaydetti. Yola çkt ilk yl 1049, ikinci yl 28 bin ve üçüncü yl da 65 bin kiiyi arlayan Uluslararas Mersin Maratonu, 2018 ylnda ise 100 bin katlmcy hedefliyor.

Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n Türkiye’de en hzl gelien maraton olarak ifade ettii Uluslararas Mersin Maratonu, özellikle de parkurun düz bir mekânda olmasndan dolay derece konusunda da atletlere kolaylk salyor ve gelecekte Türkiye’nin bir numaral maratonu olmay amaçlyor.

2017 ylnda, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n ‘Haydi Sende Mersin’e Ko, Mersin’de Ko’ çars ile start alan maratonda 65 bin kii bar, huzur ve kardelik için tek yürek olmutu. 42 Kilometre 195 Metre, 15 Kilometre, 5 Kilometre Halk Kousu, Tekerlekli skemle Yar, Çocuk Maratonu, Özel Sporcular Kousu olmak üzere 6 kounun start ald maratonda, 22 ülkeden toplam 940 atlet ter dökmütü. Kenyal, Fasl ve Etiyopyal atletlerin kendi alanlarnda çeitli rekorlar krd maratonda, Fasl atlet Hassane Ahoucher 2 saat 11 dakika 21 saniyeli derecesi ile birinci olurken, geçen yln ampiyonu Kenyal atlet Moses Too ikinci olmutu.

Uluslararas Atletizm Federasyonlar Birlii’nin (IAAF) Yol Yarlar Kategorizasyonu’nda verdii ’Bronz Kategori’nin hedeflendii maratona, 22 ülkeden elit sporcular katlmt. IAAF‘nin tüm dünyada yaplan maratonlar arasndaki sralamasnda kadn+erkek toplamnda 56. srada yer ald. Uluslararas Mersin Maratonu, Yalnz Erkek Tasnifinde 60’nc, Yalnz Bayanlarda ise 98’inci olmay baard. Dünya Sralamasnda ise ilk üçü, Londra, Berlin ve Tokyo Maratonlar paylat.

Spor kenti Mersin’de gerçekletirilen Uluslararas Mersin Maratonu, ‘Mersin’e Ko, Mersin’de Ko’ slogan ile her yl katlmclarn beklemeye devam ediyor.