Uluslararası Mersin Maratonu Bronz Label Kategorisine Yükseldi

Uluslararası Mersin Maratonu Bronz Label Kategorisine Yükseldi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersin’e kazandrlan ve Dünyada 56’nc, Avrupa’da ilk 5’inci srada yer alarak dünyann önemli maratonlar listesine giren Uluslararas Mersin Maratonu, Bronz Label Kategorisine yükselerek bir baarya daha imza att. 

Her geçen yl heyecanla beklenen bir spor etkinlii haline gelen Uluslararas Mersin Maratonu, hedeflerini bir bir gerçekletirerek baar basamaklarn trmanmaya devam ediyor.

lk ylda 1043 kiinin katld üç yl gibi ksa bir sürede bu sayy 65 bin katlmc saysna yükselten Uluslararas Mersin Maratonu, Dünya Atletizm Federasyonu’nun belirledii bronz kategori kriterlerini yerine getirerek, hedefledii altn kategoriye bir adm daha yaklat.

Elit sporcularn tercihi Mersin olacak

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen Uluslararas Mersin Maratonu Dünyada, Avrupa’da ve Türkiye’de önemli dereceler elde etmi atletleri arlyor. Son olarak üçüncüsü yaplan Uluslararas Mersin maratonuna 22 ülkeden birçok elit sporcu katlm, parkurda ter dökmütü. Maratonun Bronz Label kategorisine yükselmesi ile beraber, disiplin, güvenlik, zamanlama ve kalite konularnda tam not alan Uluslararas Mersin Maratonuna elit sporcularn talebinin artmas bekleniyor.

Peki Bronz Kategori nedir?

Yl içerisinde koulan yarlar, Uluslararas Atletizm Federasyonlar Birlii (IAAF) tarafndan snflandrlr. Yarmalar Altn, Gümü, Bronz kategoriler olarak 3'e ayrlr. Bu kategoriler de kendi içerisinde maraton, yar maraton ve 8 ve 15 km. gibi dier klasik kou mesafeleri olarak kategorilere ayrlrlar ve IAAF tarafndan belirlenen kriterler temelinde en iyi yarlar Altn Kategori'de yer alrlar.