Ülkenin Sigortası Olan Bu Bölgelere Hizmet Etmek Adeta İbadet Gibi

Ülkenin Sigortası Olan Bu Bölgelere Hizmet Etmek Adeta İbadet Gibi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz,  Mersin’in dousundan batsna yapt 4. Hizmet Yl Tantm ve Bilgilendirme Toplants turunu Gülnar ilçesinde sonlandrd.  Gülnar lçesi tantm toplantsnda Gülnarllar Bakan Kocamaz’ kilometrelerce uzunluktaki araç konvoyu ile karlad.

Gülnarllarn youn ilgi gösterdii ve tören alann doldurduu 4. Yl Tantm ve Bilgilendirme Toplantsna, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki imek, Gülnar Kaymakam Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel, MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Gülnar MHP lçe Bakan Yüksel Çelik, Gülnar Ülkü Ocaklar lçe Bakan Ömer Lütfü Kayhan, Gülnar AKP lçe Bakan Tevfik Kalemci, CHP Gülnar lçe Bakan Ahmet Barut, MHP Gülnar Kadn Kollar Bakan Zeynep en, MESK Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, meclis üyeleri, oda ve dernek bakanlar, basn mensuplar ve çok sayda Gülnarl vatanda katld.

Vatandalarn sevgi seli ile karlanan Bakan Kocamaz, büyük bir coku ile Gülnarl vatandalarla bir araya geldi. Mersin genelinde verilen hizmetlerin yer ald tantm filmi ve Gülnar’a özel tantm filminin ardndan konuan Bakan Kocamaz, cokulu kalabalk ve araç konvoyu için Gülnarllara teekkür etti.

“Ülkenin sigortas olan bu bölgelere hizmet etmek adeta ibadet gibi”

Mersin’in tüm ilçelerinin olduu gibi Gülnar’n da kendileri için ayr bir öneme sahip olduunu ifade eden Bakan Kocamaz, “Deien büyükehir yasas ile Gülnar’a geçmitekinden daha farkl asli görevimiz olarak hizmet vermeye baladk. Bizi destelediniz ve bizi getirdiiniz görevde omzumuza çok daha büyük vebal yüklendi. O günden bu yana gece gündüz demeden kouyor, koturuyor, her yere hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Büyükehir’in 4 yldr süren hizmet ata Mersin’inin her tarafn ve dolaysyla Gülnar’ kaplad. Cumhuriyet tarihinde görülmeyen hizmetler 4 yl içerisinde gerçekleti. Problem sadece yol su deil. Bizim insanmzn destee ihtiyac var. Bizim insanmz çalkan. Vatandamzn üretim yapt bölgelerde kullanma suyu yoktu. Göreve geldiimiz günden itibaren dattmz su borular sayesinde vatandamzn ürünü ve ürün kalitesi artt” dedi.

Gülnar’a geçmi dönemlerde yaplmayan gecikmi hizmetleri bir an önce vermeye gayret ettiklerini ve Gülnar’n 4 ylda ayaa kalktn belirten Bakan Kocamaz, “Gülnarl çiftçilerimizin yetitirdikleri elmalar görünce gurur duydum. Ama bunlarn 20 kurua satldn duyunca üzüldüm ve hemen souk hava deposunu hizmete sunmamz gerektiini düündüm. u anda o depodaki elmalar daha önce satld fiyatn 10 katna satlacak noktaya geldi. htiyaçlar çok ama bunlar yerine getirmek bizim boynumuzun borcu. Her yere adil hizmet götürüyoruz. Bu ülkenin kurtuluunda bu dan çocuklarnn, Yörük ve Türkmenlerin çok büyük pay var. Bu dalarn çocuklar ülke için mücadele ediyor. Ülkenin sigortas olan bu bölgelere hizmet etmek adeta ibadet gibi” eklinde konutu.

“natla hizmeti krsaldan kente götüreceiz”

Krsala hizmet yaparken gecikmi adaletsizliin bir hak olarak vatandalara ulatrlmasndan mutluluk duyduunu sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz,  “Bazlar krsal bölgelere hizmet vermemizden rahatsz oluyorlar. Ama bunu kabullenmek zorundalar. Biz adaletsizlii ortadan kaldrmak için daha önce verdiimiz sözün sonuna kadar arkasnda duracaz. natla hizmeti krsaldan kente götüreceiz. nallah en geç 2 yl içerisinde Gülnarmza yllardr özlemini çektii içme suyu gelmi olacak ve Gülnar’n 100 yllk ihtiyacn karlam olacak. Biz olaylara hiç bir zaman günü kurtarmak anlay ile bakmadk. Desinler diye hiç bir i yapmadk. Bugün yaptmz otogar Gülnar’n 100 yllk hizmetini karlayacak. Biz her ii gelecek kuaklara hizmet edebilecek ekilde yapyoruz. Mersin genelindeki hizmetleri ve Gülnar’daki hizmetleri biliyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin. Bize verdiiniz destekleri inallah boa çkarmayacaz. Sizlerin güvenine layk olabilmek için mücadelemizi sürdüreceiz” diye belirtti.

“Mersin Büyükehir Belediyesi parmakla gösterilen bir belediye”

Gülnar’da, Gülnarllara Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ anlatmaya gerek olmadn söyleyen MHP Mersin Milletvekili Baki imek,  “Gülnarllar Kocamaz’n adn duyduunda 2014 seçimlerinde çok destek verdiler. Bugünde Mersin Büyükehir Belediyesi, hem Sayn Cumhurbakanmz hem de Sayn Genel Bakanmz tarafndan parmakla gösterilen bir belediye.  Birçok üniversite tarafndan Büyükehir’in sosyal projeleri ders olarak anlatlyor. Burhanettin bakanmz yolu olmayan yere yol, suyu olmayan yere su, olmayan yere k oldu. Bütün Mersin’in, 2 milyonun Belediye Bakan oldu. Bütün ilçelerimize hizmet götürmeye devam ediyor. Gülnar’a her geliimizde Gülnar’da yeni bir hizmetin sizlerle bulutuunu görüyoruz. Gülnarllar çok siyasetçi yetitirdiler ama hizmet alrken yetersiz kaldlar. Büyükehir Belediyemizle bu hizmetler artk veriliyor” dedi. 

“Gülnar Gülnar olal böyle hizmet görmedi”

4 yl içerisinde Gülnar’a yaplan hizmetlerin geçmi 100 ylda yaplan hizmetlerden daha fazla olduunu söyleyerek tüm hizmetlerden dolay teekkür eden Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel, “Bugüne kadar Gülnar’a yaplan hizmetleri dier belediyeler kskandlar. Maalesef bugüne kadar Gülnar hizmet görmemi. Gülnar’n içecek suyu yoktu. Biz yllardr bunun mücadelesini verdik. Gülnar’a içme suyu getirebilmek için 15 yl boyunca Ankara’nn yolunu ipek yolu yaptk. 2014 seçiminden önce içme suyu projesini yaptrarak SUKAP kapsamna aldrdk. 2014 ylnda Büyükehir yasas ile Büyükehir ve MESK’ye devredildi. Bunun üzerine Sayn Burhanettin Bakana giderek, ‘Bakanm bu proje Gülnar’n kaderi. Bu projenin mutlaka yaplmas gerekir’ deyince Allah kendisinden raz olsun 22 milyonluk bir su projesinin yapmn kabul etti. u anda yapmna devam ediliyor. Gülnar en az 100 yl susuz kalmayacak ekilde suyuna kavuuyor. Bugün ayn zamanda Gülnar Otogarn da hep beraber açacaz. Gülnar ilçe olal 100 yl olmu. 100 yldr ald hizmetlerin hepsi son 4 ylda ald hizmete e deer. Allah kendilerinden raz olsun. Burhanettin Bakana tam güç vermeye devam ederseniz önümüzdeki dönemde Gülnar’a yaplmayacak hizmet kalmayacak, ben inanyorum. Sizlerin öncelikle duasn sonra destelerini istiyoruz. Zaten sizler yaplan hizmetleri görüyorsunuz. Gülnar Gülnar olal böyle hizmet görmedi. Kendisine teekkür ediyorum” eklinde konutu.

Konumalarn ardndan Gülnar’da Dosteli Market’in, Eitim Merkezinin , Halifeler Mahallesi çmesuyu Terfi ve ebeke Hatt ile Trafo ve E.N.H Yapm inin, Üçoluk Mahallesi çmesuyu Terfi Hatt Yapmnn açln ve Teknik Hizmetler Yerlekesinin Temel Atma törenini protokol üyeleri ile birlikte gerçekletiren Bakan Kocamaz, hizmetlerin devam edeceini ve yllardr hizmet alamayan Mersin krsaln kalkndracaklarn belirtti.

Gülnarllarn su çilesi Bakan Kocamaz sayesinde bitiyor

Mersin krsalnn en büyük problemi olan su sorunun çözmek için söz veren Bakan Kocamaz Gülnar’a 4 ylda toplam 159,64 km içme suyu hatt döemesi gerçekletirirken, Gülnar’n 100 yllk su sorununu yapm devam eden Ilsu Projesi ile tamamen bitirecek. çme suyu çalmalarnn yan sra Gülnar ilçesinin yollarn modern ve konforlu hale getirmek için 4 ylda, 249,49 km 1. Kat asfalt sathi kaplama, 183,40 km 2. Kat asfalt sathi kaplama, 22.08 km scak asfalt çalmas yapld.

Gülnarl çiftçilerin yüzü Büyükehir Belediyesi ile güldü

40 yl akn süredir gelen her siyasi partinin yapm sözü verdii ancak hayata geçirilemeyen, eski ve tehlikeli durumu nedeniyle vatandalarn ‘Srat Köprüsü’ adn verdii shaklar Köprüsü Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplarak, Gülnarllarn hizmetine sunuldu. Ekonomik geçim kaynann önemli bir ksmn tarmla salayan Gülnarl çiftçilerin yüzü Büyükehir Belediyesi ile güldü. 4 yl boyunca Gülnarl çiftçiye, 10.872 metre sulama borusu, Krsal Alanlar Tarma Kazandrma Projesi kapsamnda 3.860 Adet Zeytin Fidan, 15.120 adet badem fidan, 2.380 adet ceviz fidan datm yapld. Büyükehir Belediyesi,  ilçe genelinde datt antepfst kavlatma makinesi, badem krma makinesi, Kl Çadrlar Aydnlanyor projesi kapsamnda 29 adet güne paneli ve ürün sat tezgah ile teknik ekipman desteini de çiftçiden esirgemedi.