Turunçgil Koleksiyon Parkı Protokolü İmzalandı

Turunçgil Koleksiyon Parkı Protokolü İmzalandı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Ulusal Turunçgil Konseyi Bakan Kemal Kaçmaz ve Alata Bahçe Kültürleri Aratrma Enstitüsü Müdürü Davut Kele arasnda imzalanan protokol ile Mersin’de Turunçgil Koleksiyon Park yaplacak.

lki 1968 ylnda Amerika’da gerçekleen ve 4 ylda bir turunçgil üretimi yönünden zengin ülkelerin ev sahipliinde gerçekleen Turunçgil Kongresi’nin 14.’sü Mersin’de düzenlenecek. Brezilya’da 18-23 Eylül 2016 tarihleri arasnda gerçekletirilen 13. Uluslararas Turunçgil Kongresi’nde, 14.’sünün 2020 ylnda Türkiye’de Mersin’in ev sahipliinde yaplmas karar alnmt.

Alnan bu karar dorultusunda Mersin Büyükehir Belediyesi de Turunçgil Kongresi için hazrlklara imdiden balad. Turunçgilleri ile ünlü Mersin’in, birbirinden lezzetli turunçgil meyvelerini kongre için gelen yerli ve yabanc konuklara tantmak amacyla yaplacak olan parkta turunçgil aaçlar yer alacak. Toroslar lçesi Buluklu Mahallesi’nde 50.465 m2’lik alana yaplmas planlan Turunçgil Koleksiyon Park’nn içerisinde kafe, restoran, müze, hediyelik eya noktalar da yer alacak.