TÜRKYILMAZ’DAN GERİ DÖNÜŞÜME BİR İMZA DAHA!

TÜRKYILMAZ’DAN GERİ DÖNÜŞÜME BİR İMZA DAHA!

Haber Ajansı Yayın Grubu

Geri dönüşüm konusunda ciddi adımlar atan Mudanya Belediyesi, Elektrik ve Elektronik Atıkların Geri Dönüştürülmesi için de hareke geçti.

Mudanya’da geri dönüşümü sağlamak adına büyük adımlar atan Mudanya Belediyesi, evsel yağ, ambalaj ve cam atıklarının ardından, “Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Ayrı Toplanması ve Değerlendirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzaladı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile ELDAY Genel Müdürü Levent Halaç’ın imza altına aldığı protokol çerçevesinde toplanan atıklar, lisanslı tesislerde geri dönüşüme kazandırılacak. İmza töreni öncesi konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’da yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Mudanyalı hemşerilerimize söz verdiğimiz tüm projeleri tek tek gerçekleştiriyoruz. Daha temiz bir Mudanya yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde, hem Mudanya’mızın ekonomisine katkı sağlanacak, hem de elektrik ve elektronik atıklar geri kazanılmış olacak” dedi. 
“HALKIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”
Gerçekleştirdikleri geri dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini belirten Türkyılmaz, ”Kullanım ömrünü dolduran televizyon, bilgisayar, cep telefonu, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi beyaz eşya olarak adlandırılan elektrikli ve elektronik eşyalar geri dönüşüme kazandırılacak. Bu atıklar normal durumda kullanıcı için riskli olmayıp, kontrolsüzce doğaya bırakıldıklarında veya yakıldıklarında çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturmaktadır” dedi.  Mudanyalılardan bu alet ve ekipmanlardan kullanılmaz hale gelenleri geri dönüşüme kazandırmasını isteyen Türkyılmaz, “Halkımızın da bu geri dönüşüm hareketine destek vermesini bekliyor, projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“ORTAK ÇALIŞMA İLE YÜRÜTECEĞİZ”
Elektrikli ve elektronik atıklar konusunda Türkiye’nin ilk yetkilendirilmiş kuruluşu olduklarını belirten ELDAY Genel Müdürü Levent Halaç, “Türkiye’de her yıl 500 bin ton elektronik atık üretiliyor. Bunların içerisinde ozon tabakasına ve çevreye zararlı gazlar ile metaller var. Bizim görevimizde bu atıkları toplayıp, lisanlı tesislerimizde geri dönüşüme kazandırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır” dedi. Mudanya Belediyesi ile bu amaçla imzaladıkları protokolün önemli olduğuna dikkat çeken Halaç, “Halkımızı bilinçlendirerek bu projeyi belediyemiz ile birlikte yapacağımız ortak çalışma sayesinde daha sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz. Yeni yılda başlayacak olan projemiz ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.