TÜRKYILMAZ SON NOKTAYI KOYDU “ADALET VE EŞİTLİK HERKES İÇİN”

TÜRKYILMAZ SON NOKTAYI KOYDU “ADALET VE EŞİTLİK HERKES İÇİN”

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’inci oturumu CHP’den 11, AKP’den 7, MHP’den 2 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında yapılan ikinci oturumda, Mudanya Belediyesi 2015 Mali Yılı Kesin Hesap Raporu oy çokluğuyla onaylandı.

Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’İnci oturumunda görüşülen 2015 Mali Yılı Kesin Hesap Raporu oy çokluğu ile onaylandı. Alacağı borcunun neredeyse iki katı olan bir belediye konumuna geldiklerini söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Karayollarından yaklaşık 5 Milyon TL, katı atık bedelinden ise 7 Milyon TL alacakları olduğunu belirterek, gelirlerde oluşan düşüşün normal olduğunu vurguladı. Belediyenin bütün borçlarının yapılandırma kapsamında ödendiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Geçen dönemden kalan borçları yapılandırdık. Hem geçmiş dönemim hem de yeni oluşan borçlarımızı ve ödemelerimizi günü gününe yapıyoruz” ifadelerini kullandı.  
YASALAR ÖNÜNDE HERKES EŞİTTİR
Meclis sonrası söz alarak gündemde oluşan konular hakkında görüşlerini dile getiren Türkyılmaz, kaçak ve ruhsatsız olan BUDO Terminal binasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazdıkları gelecek cevap doğrultusunda gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi. BUDO İskelesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine bir yıldır kira ödemediğinin de altını çizen Türkyılmaz, “Yasalar karşısında herkes eşittir. Kaçak yapı yapanlar hakkında nasıl işlem yapılıyorsa, yine bu işlemler yapılacaktır” dedi.
SIRADA SOSYAL TESİSLER VAR
İskele Meydanı’nda bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sosyal Tesislerin bulunduğu alan konuşlandırılan yapılara ait Anıtlar Kurulu’na yazı yazdıklarını belirten Türkyılmaz, “Orada yapılan ilave ek yapılar ile ilgili 13 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar gereken cevaplar elimize ulaşmadığı takdirde önümüzdeki hafta içerisinde yapılan ilave ek yapılar mühürlenecektir” ifadelerini kullandı. Yüzme havuzunun tapusunun kendilerine ait olduğunu da sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Yüzme havuzuyla ilgili de girişimlerimizi yapıyoruz. Orasını da geri alacağız. Mudanya’nın hakkını korumaya devam edeceğiz” dedi.
“ADALET TEK TARAFLI OLMAYACAK”
Kendisinin Mudanya’nın hakkını almak ve korumak için kavga ettiğini dile getiren Türkyılmaz, “bunu defalarca söyledim. Ben kavgacı bir insan değilim. Korkmadan Mudanya’nın hakkını korumak için mücadele edeceğim. Bunun içinde kavgamı ederim” dedi. Mahkeme tarafından belediye hizmet binasının bir buçuk katının kaçak yapıldığı gerekçesiyle verilen yıkım kararının ellerine ulaştığını da belirten Türkyılmaz, “Mahkemeye yaptığımız itirazımız reddedildi. Bizlerde temyiz yoluyla itirazımızı gerçekleştirdik. Bu şikayetleri de kimin yaptığını biliyoruz. 40 yıldır olan ve kullanılan katlar biz göreve gelince kaçak oldu. Temyizden aleyhimize karar gelirse, ben kendi ellerimle bu binayı yıkarım. Ama Mudanya’da da yıkılması gereken her yapıyı da yıkacağım. Adalet tek taraflı olmayacak” dedi.