TÜRKYILMAZ: “ÖRNEK BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”

TÜRKYILMAZ: “ÖRNEK BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”

Haber Ajansı Yayın Grubu

TÜRKYILMAZ: “ÖRNEK BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”

Güzelyalı Eğitim Mahalle Meclisi ilk toplantısına katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yaptıkları çalışmalarla örnek bir belediye olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Mudanya Kent Konseyi tarafından mahallelerde kurulmaya devam edilen mahalle meclislerinin ilk toplantıları gerçekleştiriliyor. Güzelyalı Eğitim Mahallesi’nde yapılan toplantıya Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Belediye Meclis üyeleri Mahmure Uçar ve Servet Usta’nın yanı sıra Kent Konseyi Genel Sekreteri Orkun Yağcı ve Eğitim Mahallesi sakinleri katıldı.
YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ
Eğitim Mahalle Muhtarı Hamza Dikbıyık başkanlığında oluşturulan meclis yürütme kurulu asil üyeliklerine yapılan kapalı oylama sistemi ile Nilgün Baysan, Sibel Gencer ve Nilgün Curan seçildi. Seçilen üyelerin Belediye, Kent Konseyi ve Mahalle arasında köprü vazifesi oluşturacağını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, diğer mahalle sakinlerinin de bu oluşuma destek vererek mahallede dayanışma içinde çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.  
“GÜZELYALI’YA YENİ BİR KREŞ KAZANDIRACAĞIZ”
Mudanya’yı birlikte yönetmek adına Mahalle Meclisleri’nin önemine vurgu yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim göremediğimiz sorunları,  oluşturduğumuz mahalle meclisleri ile çözmek amacındayız. Katılımı daha da arttırarak, bu meclislerimizi daha aktif hale getirmemiz gerekiyor” dedi. Pazaryerinden, eğitime, yeşil alanlardan, sağlığa kadar birçok soruya cevap veren Türkyılmaz, orta vadede gerçekleştirecekleri Eğitim Vadisi projesi ile Mudanya ve Güzelyalı’da yeşil alanlar yaratacaklarını söyledi. Hayırsever İşadamı Agah Bursalı ile işbirliği yaparak Güzelyalı’ya bir kreş kazandıracakların belirten Türkyılmaz, yeni kreşin Güzelyalı için bir kazanç olacağını sözlerine ekledi.
“HEM İŞ YAPIYORUZ, HEM BORÇ ÖDÜYORUZ”
Her işi sırasıyla yapmaya çalıştıklarının altın çizen Türkyılmaz ,”Mudanya’yı yaşanabilir sağlıklı bir kent yapmak bizim görevimiz. Yaptığımız çalışmalarla örnek bir belediye oluyoruz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Ancak biraz sabır istiyoruz” dedi. Göreve geldiklerinde 40 Milyon TL’ye yakın borç olduğunu belirten Türkyılmaz, “Mudanya Belediyesi’nin borçlarını basın açıklaması yaparak kamuoyuna duyurduk. Bunu bizden başka yapan belediye de yok. Şuan borcumuz 19 milyon 122 Bin TL’ye kadar düştü. Hem borçları ödüyoruz, hem iş yapıyoruz” dedi.
“O GECE HİÇ UYUMADIM”
İskele Meydanı’nda bulunan eski Tekel Binası’nın olduğu yere yapılacak çok amaçlı kültür ve sanat merkezi projesi sorusunu da cevaplayan Türkyılmaz, “ O alanda yapacağımız projemizi bir kuruş para vermeden değerli hocalarımızın destekleriyle bitirdik. Belediye İş Merkezi’nin oradan Mütareke Meydanı’na kadar Atatürk’ümüz ve İsmet Paşa’mızın da yer aldığı bir proje hazırladık.  Jeolojik etütlerimiz yapıldı. Yapılacak bina içerisinde en küçük detaylar dahi belirlendi. 29 Ocak’ta temel atacaktık, ancak 28 Ocak’ta bir yazı geldi. Bize tahsis edilen yerin elimizden alındığı ve İçişleri Bakanlığı’na yani Hazine’ye devredildiğini öğrendik. Sadece yazıklar olsun dedim. O gece sabaha kadar hiç uyumadım ve çok üzüldüm. Bizim için çok önemli bir projeydi. Bu konuda hukukçularımız ve danışmanlarımız tarafından hazırlanan itiraz dilekçemizi ilgili yerlere gönderdik. O yerin yeniden belediyemize devredilmesini bekliyoruz” dedi. Türkyılmaz, “Mudanya’ya çivi çakılmasını engelleyenler, tahsisin bizden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sevinç duydular.  Eğer orayı alamazsak, başka yer bularak o projeyi yine gerçekleştireceğiz”  diye konuştu.
Mahalle Meclisi toplantıları, önümüzdeki günlerde Tirilye, Yalıçiftlik, Çayönü, Yörükyenicesi ve Hançerli mahallelerinde devam edecek.