TÜRKYILMAZ, “B.B.B. VE BUSKİ İFLAS ETMİŞTİR”

TÜRKYILMAZ, “B.B.B. VE BUSKİ İFLAS ETMİŞTİR”

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gündeme dair değerlendirmeler yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, BUSKİ’nin Mudanya’da sınıfta kaldığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ  iflas etmiştir” dedi.

Mudanya Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Halitpaşa Mahallesi Arnavutköy Mevkii’nde 15 - 20 gündür suların akmadığını belirterek, BUSKİ’nin yatırım konusunda Mudanya’da sınıfta kaldığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’nin iflas etme noktasına geldiğini de belirten Türkyılmaz, “BUSKİ iflas etme durumuna gelmiş. Büyükşehir Belediyesi İflas etme durumuna gelmiş. BUSKİ 800 Milyon TL kredi alıyor. Altı ayda bütün bütçesini bitirmiş. Bize iş yapın diyenler, önce kendi belediyelerine kendi durumlarını değerlendirecekler. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ resmen iflasın eşiğindedir” dedi. Kredi ve borç alamadığı takdirde bu iki kurumun batacağını söyleyen Türkyılmaz, “Mudanya kendi görevini yapıyor. Bizler görevinizi yapın dediğimizde alınıyorlar. Alınmayacaklar. BUSKİ görevini yapacak ve yapmak zorundadır. Yaşanan bu durumlara daha fazla sessiz kalmayacağımızı herkes bilsin. Bizim tek istediğimiz herkes görevini yapsın. Kimse bize gölge etmesin” diye konuştu. 
YATIRIM 300 DEĞİL, 2 MİLYON TL
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bir iftar yemeğinde “Mudanya’ya 300 Milyon TL yatırım yaptık” sözlerini hatırlatan Türkyılmaz, “Belediye Başkan Yardımcımız Akın Poroy ile birlikte BUSKİ performans bütçeleri dahil bir araştırma yaptık. Kalem kalem sayfa sayfa araştırdık. Mudanya’ya yapılan yatırımın 300 Milyon TL değil, BUSKİ’nin bütçesinin binde ikisi olan 2 milyon 150 Bin TL olduğunu gördük” dedi.
Mudanya’nın mallarının adeta gasp edilircesine alındığını sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Önce hizmetini ver. Piknik alanını aldın, temizliğini yapamıyorsun. İskeleyi aldın, gemileri çalıştıramıyorsun. Niye alıyorsun o zaman. Mudanya’nın malına ve hakkına sahip çıkacağım. Bunu yapmak kavgaysa, tabi ki kavga yapacağım. Ama bu kavga hak kavgası, Mudanyalıların kavgasıdır. Bunu da herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.