Türk Dünyası Tiyatro Günleri'nin Perdesini Kardeş Ülke Araladı

Türk Dünyası Tiyatro Günleri'nin Perdesini Kardeş Ülke Araladı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl 4. kez düzenlenen Türk Dünyas Tiyatro Günleri, Azerbaycan Sumgayt Drama Devlet Tiyatrosu’nun ‘Ocak’ isimli oyunu ile balad.

Türk Dünyasndan birçok tiyatro grubunu Mersin’de bir araya getirecek olan tiyatro günleri, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n katlm ile balad. Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen etkinlie Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra KKTC Eitim ve Kültür Ataesi Yusuf nanrolu, Mersin Eski Valisi Akif T, Türk Dünyas Aratrmalar Vakf Bölge Temsilcisi Seyfettin Sindar ve çok sayda vatanda katld.

Turgut Özakman tarafndan yazlan ve Firudin Muharremov tarafndan yönetilen oyun, oyuncu kadrosu ve oyuncularn performanslar ile Mersinlilerin beenisini toplad. Tiyatro oyunu, toplumsal ve ekonomik sorunlar içerisinde boulan bir ailenin bandan geçenleri anlatyor. Aile bireylerinin soruna yaklam ve ailenin yaad psikolojik durumun ele alnd oyunda, ailesini ayakta tutmaya çalan, anne, baba ve evlatlarn öyküsü dramatik bir ekilde ileniyor. Evlatlarn ve ailesini bir arada tutmaya çalan annesin hayata tutunma çabas duygusal bir dille anlatlyor. Sorunlarna çözüm bulmak için çabalayan aile fertlerinin aile birlii ve bütünlüünün, oyunun sonunda ortaya çkan kurtarc sayesinde kurtulmas ile sonlanan oyun, vatandalardan tam not ald.

Kongre ve Sergi Saraynda sahnelenen oyunun ardndan konuan Bakan Kocamaz, hedeflerinin insanlar tiyatro gibi birletirici bir özellii olan sanat dal sayesinde birletirmek ve kaynatrmak olduunu dile getirerek, kültürel deerleri gelecek nesillere aktarmak için sanatsal ve kültürel faaliyetlere devam edeceklerini ifade etti.

Yeni neslin Türklüü ve Türk dilini birlik ve beraberlik içerisinde yaatmasnn ana gayeleri olduunu ifade eden Bakan Kocamaz, kendi kimliine ve benliine sahip çkan bireyler yetitirmenin önemine de deindi.

Oyun sonunda Bakan Kocamaz oyunculara çiçek ve plaket takdim etti.