Tüm Bel- Sen Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız: “TÜM BAŞKANLAR TÜRKYILMAZ’I ÖRNEK ALSIN”

Tüm Bel- Sen Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız: “TÜM BAŞKANLAR TÜRKYILMAZ’I ÖRNEK ALSIN”

Haber Ajansı Yayın Grubu

Tüm Bel- Sen Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız:
“TÜM BAŞKANLAR TÜRKYILMAZ’I ÖRNEK ALSIN”


Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, işçi ve memur sendikaları ile imzaladığı toplu sözleşmelerin ardından düzenlenen yemekte memurların da siyaset yapması gerektiğini savundu. Geceye sendika başkanlarının Türkyılmaz’a yönelik övgü dolu sözleri damga vurdu.

Mudanya Belediyesi ile Genel- İş ve Tüm Bel- Sen ile imzalanan toplu sözleşmelerin ardından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sendika üyesi personel ve yöneticiler ile yemekte buluştu. Sendikalar tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tüm Bel- Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız, işyeri sorumlusu Necmettin Yiğit’in yanı sıra Genel – İş Sendikası işyeri temsilcisi Erkut Dağlı ve örgütlenme uzmanı Doğan Pala katıldı.
“ONUR VERİCİ BİR DURUM”
İmzalanan toplu sözleşmelerin kendisi için önemine değinen Tüm Bel – Sen Bursa Şube Başkanı Sami Yıldız, “Hukukun, adaletin ve emeğin savunucusu, Atatürk düşünce ve fikirlerini kendisine ilke edinmiş, haramilerden alıp emekçilere veren bir belediye başkanı ile bu sözleşmeyi imzalamam benim için onur verici bir duygudur. ” dedi.  Yıldız, tüm belediye başkanlarının Türkyılmaz’ı örnek almasını diledi.
“SİYASEYE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”
Kendisinin Karadenizli olduğunu ve kendi bölgesinde Hayri Türkyılmaz gibi emeği temsil eden insan haklarını savunup saygı duyan bir belediye başkanı ile çalışma şanslarının olmadığını dile getiren Tüm Bel- Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, “Geçmişte burada neler yaşadınız hepiniz biliyorsunuz. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın döneminde memur olarak işe başlayanların hepsi sürgündedir. Bunu tek sebebi KESK’e bağlı sendikaya üye oldukları içindir” dedi.  Siyasete katkı sunmak ve siyasetçilere yön vermek istediklerini vurgulayan Erol, “Biz buraya birilerinin bağışı ve desteği ile gelmedik. Sizlerin desteği ve mücadelesi ile geldik. Biz siyaset yaparız, yapıyoruz, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
“BÜTÇEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ”
Yıllardır belediye çalışanlarının ve Mudanyalıların korku ile yaşadığına dikkat çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Ama artık Mudanya da korku değil, özgürlük, umut ve demokrasi var.  9 aylık süreçte neler yaptığımızı herkes gördü. Kararlarımızda asla geri adım atmayacağız. Sonuna kadar kararlarımızı savunacağız” dedi. Belediye bütçesinin geçtiğimiz 30 yılda küçültüldüğünü savunan Türkyılmaz, “308 memur kadrosu olması gerekirken, belediyemizde çalışan 63 memurumuz var. Bu bütçe büyüyecek. Çalışarak, kazanarak, üreterek, belediye mülklerimizi değerinde kiraya vererek bütçemizi büyüteceğiz.  Böylece çalışanlarında refah seviyesi yükselecek, Mudanyalılarda çok daha iyi hizmetler alacak” dedi.
“MEMURLARDA SİYASET YAPSIN”
Maaşları hiç aksatmadan ödemeye devam ettiklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Demişlerdi ki maaşları ödeyemezler. Hiç merak etmeyin. Maaşlarınız kesinlikle aksamayacak” dedi. 12 Eylül darbesinden önce çalışanlar ve memurların siyasi partilere üye olup siyaset yapabildiklerini belirten Türkyılmaz “Bugünse siyaset yasak. Siyaset sizin bir hakkınız. Önümüzdeki süreçler de vereceğiniz sendikal mücadelelerin içerisinde siyasi partiler yasasının değiştirilmesini de koymanız gerekmektedir” dedi. Memurların içerisinde ülke yönetimine talip olacak ve katkı verecek çok değerli insanlar olduğunu belirten Türkyılmaz,  bu yasa ile Türkiye’nin çok şeyler kaybettiğine dikkat çekti.