Tarsus?un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İle Kutlandı

Tarsus?un Düşman İşgalinden Kurtuluşu Coşku İle Kutlandı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un düman igalinden kurtuluunun 96. yldönümü kutlama etkinlikleri kapsamnda Tarsus Cumhuriyet Meydan’nda düzenlenen programa katld.

Düzenlenen kutlamalar kapsamnda oynanan Sinsin oyununa katlan Bakan Kocamaz, Sinsin performansyla büyük beeni toplad.

Tarsus’un düman igalinden kurtuluunun 96. yldönümü kutlama etkinliklerine Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Tarsus Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus lçe Jandarma Komutan Mahmut Erin,  siyasi parti temsilcileri, Kuvâ-yi Milliyeciler ve Muharip Gaziler ile çok sayda vatanda katld.

Tarsus ilçesi, Cumhuriyet Meydan’nda düzenlenen programda konuan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, 27 Aralk Kurtulu Bayram dolaysyla geçmii yâd etme frsat bulduklarn ifade ederek, “Her zaman söylediimiz gibi bizler, bu topraklarn çocuuyuz, bu dalarda ve ovalarda mücadele eden ceddin torunlaryz. Görevimiz hem milletimize, halkmza hizmet etmek, hem de geçmile gelecek arasnda köprü oluturabilmek. Bildiiniz gibi 24 yldr bu etkinlikleri bu meydanlarda gerçekletiriyoruz. Unutulmaya yüz tutmu geleneklerimizi özellikle gençlerimize yaatmaya, öretmeye ve onlardan sonraki nesillere tanmasna frsat hazrlyoruz” dedi.

“Ate; bar ve kardelii tesis etmektedir”

Sinsin Oyunu’nun Orta Asya’dan günümüze kadar gelerek, Türk milletinin geleneklerini en iyi yanstan özel oyunlardan bir tanesi olduuna vurgu yapan Bakan Kocamaz, “Sinsin Orta Asya’dan günümüze kadar Türk milletinin geleneklerinden gelen çok özel oyunlardr. Ate temizlii temsil etmekte, kiri, pas, kötü düünceleri ortadan kaldrmakta ve insanlara huzur vermekte, coku vermekte. Ate, bar ve kardelii tesis etmektedir. Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti topraklar içerisinde bin küsur yldr birlikte yaadmz insanlarn birbirine krdrlmaya çalld bir dönemden geçiyoruz. slam âlemi perian, slam âlemi adeta ylgnla dümü, gelecekten ümitsiz ve özellikle emperyalist güçlerin oyunca olmu durumda. Yaanan hadiseleri hepimiz biliyoruz. Önce Irak’ta bir oyun sahneye kondu. Daha sonra bildiiniz gibi bir büyük Orta Dou projesi ile Afrika’nn en batsndan en dousuna kadar domino ta gibi slam ülkeleri bir bir rejim deiikliine urad. En sonunda Suriye’de bu oyun halen sahnelenmekte. Aslnda biz biliyoruz ki bu oyunun gerçek hedefi Türkiye Cumhuriyeti” eklinde konutu.

“Bizim her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlie ihtiyacmz var”

Türkiye’nin üzerine oynanan en son oyunun 15 Temmuz hain darbe giriimi olduunu belirterek konumasna devam eden Bakan Kocamaz, “Bizim bin yllk kardeliimizden rahatsz olanlar ve bu topraklarda bar içerisinde yaamamzdan rahatsz olanlar ülkemizi kartrmaya, ülkemizi birbirine düürmeye çalmaktadr. 15 Temmuz, bu ülke üzerine oynanan en son oyundur. Ama bu oyun halen bitmemitir. Süfli emelleri olanlar, bu ülke üzerindeki emellerine ulancaya kadar bu ülkede yaayan insanlar birbirine düürmeye, krdrmaya devam edecekler. Bizim her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlie, geçmiimizi yâd etmeye, özellikle gençlerimizi birletirmeye ve bütünletirmeye ihtiyacmz var. Gerçekten hepimiz bir vebal tayoruz. Ceddimiz bu topraklar bize hür ve bamsz olarak brakabilmek için çok büyük mücadeleler verdi. te bunlardan bir tanesi de Karboaz olay ve daha sonra Franszlarn bu topraklardan sürülmesi. Ceddimize ne kadar dua etsek ve onlarla ne kadar gurur duysak az. Biz onlara layk olabilmek için çalyoruz. Onlar yâd etmek için, onlara dualar etmek için bu 27 Aralklar hep birlikte kutluyoruz” ifadelerini kulland.

Program konumalarn ardndan, Halk Oyunlar gösterisi, Kilis Davul gösterisi, Mehter Takm gösterisi, Abdil Çemer konseri ve sinsin gösterisi ile devam etti.