Talât Sait Halman'a Vefa Gecesi'

Beşiktaş Belediyesi tarafından 11 yıldır düzenlenen Ustalara Saygı etkinliklerinde, Talât ...

Haber Ajansı Yayın Grubu

Beşiktaş Belediyesi, “Ustalara Saygı” etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Talât Sait Halman’ı anma gecesi düzenledi.



Geçtiğimiz yıl 5 Aralık'ta geçirdiği kalp krizi sonucu yitirdiğimiz Halman, ömrü boyunca kültür ve sanat hayatımızın gelişmesi ve yurtdışında bilinirliğinin artması için gönüllü bir uğraş vermişti. Seksen üç yıllık ömründe şair, yazar, çevirmen, akademisyen, diplomat ve ülkemizin ilk kültür bakanı unvanlarının her birini daima kültürden yana bir tutum takınarak taşıyan Talât Sait Halman için hazırlanan etkinlik, kültür şövalyesinin dostlarını, sevenlerini, sanatçıları ve öğrencilerini bir araya getirdi.

Halman'ın yaşamından görüntüler ile başlayan geceyi ustanın tiyatro sanatçısı kızı Defne Halman sundu. Etkinlikte Buket Uzuner, Bülent Eczacıbaşı, Deniz Banoğlu, Doğan Hızlan, Haldun Dormen, Hilmi Yavuz, Mehmet Güleryüz, Meriç Sümen, Mustafa Balbay, Oya Başak, Ragıp Ertuğrul, Yıldız Kenter, Zeynep Oral, Zülfü Livaneli dostları Halman'ı anlattılar…



Engin Hepileri, Gülriz Sururi, Kadriye Kenter, Nesrin Kazankaya, Selçuk Yöntem ve Zafer Ergin'in de aralarında bulunduğu tiyatro sanatçılarının Halman'ın şiirlerini ve çevirilerini seslendirdikleri gecenin müzik bölümü, ustanın çevirdiği Shakespeare sonelerinden oluştu.
İngilizce bir edebiyat eserinin Türkçe bir edebiyat eseri haline dönüşmesini sağlayan Halman çevirileri, Selim Atakan'ın besteleri Deniz Sujana ve Begüm Günceler'in yorumlarıyla bir kez daha Akatlar Kültür Merkezi’nde hayat buldu.



Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Örnek anma gecesine katılan konuklara teşekkür etti. Gecenin bir hatırası olarak çekilen toplu fotoğraf ile Ustalara Saygı etkinliği sona erdi.