“TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ” “YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR”

“TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ” “YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR”

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tirilye’deki balıkçı barınağında çıkan yangınla ilgili bazı gazete ve medya kuruluşları tarafından kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini vurgulayarak, “Yangında mağdur olan esnaf kardeşimiz Figen Mersin’e gerekli desteği vereceğimizi defalarca söylememize rağmen, kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve gazetecilik etiğine uygun davranmayanlara söylenecek tek şey; ‘Takke düştü, kel göründü. Yalancının mumu, yatsıya kadar yanar’ sözleridir” dedi.

 

Mudanyalı hemşehrilerimize yasalar ve mevzuat çerçevesinde her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, Tirilye’deki balıkçı barınağında çıkan yangında mağdur olan esnafa yasalar ve mevzuat çerçevesinde destek verileceğinin defalarca belirtilmesine rağmen, bazı gazete ve medya kuruluşlarında, yangında mağdur olan esnafın Başkan Türkyılmaz ile görüştürülmediği yönündeki yanlış bilgilendirme yapılmasını sert bir dille eleştirdi. Belediyedeki makamında kapı olmadığını ve Mudanyalı hemşehrilerimizin kendisiyle her zaman görüştüğünü vurgulayan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’ya ve Mudanyalı hemşehrilerimize hizmet aşkımızı kimse engelleyemeyecek. Mudanyalı hemşehrilerimin yasalar ve mevzuat çerçevesinde sorunlarını çözmek, taleplerine cevap vermek için ben ve ekibimiz gece gündüz demeden çalışıyoruz. Birileri bunu hazmedemeyebilir. Bazı medya kuruluşları da yanlış ve etik olmayan bu tür haberleri yaparak, gerçekleri çarptırabileceklerini sanıyorlarsa, yanılıyorlar. Tirilye’deki yangınla ilgili daha ilk günden itibaren bölgedeki esnafımızı ziyaret ederek, yangın raporu geldikten sonra, yasalar ve mevzuat çerçevesinde gerekli destekte bulunacağımızı söyledik. Yangında dükkanı zarar gören Figen Mersin kardeşimiz, bugün makamıma gelerek beni ziyaret etti ve gazete ve medya kuruluşlarında kendisinin ağzından yanlış şeyler yazıldığını açıkladı. Yanlı ve taraflı habercilik yapan gazete ve medya kuruluşlarını, buradan bir kez daha kınıyorum”  diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ SÖZ VERDİ Mİ YAPAR”

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ederek, bazı gazete ve medya kuruluşlarında kendisinin söylemediği cümlelerin yer almasından rahatsızlık duyduğunu, bu konuda mağdur edildiğini belirten Tirilye Balıkçı Barınağı esnafından Figen Mersin, “Yangın olduğu ilk günden itibaren Başkanımız Hayri Türkyılmaz, yasaların izin verdiği ölçüde destek olmaya hazır olduğunu, yangın raporu çıktıktan sonra destek vereceği sözünü verdi. Yangın günü dükkanıma gelerek benimle konuşan soyadlarını bilmediğim Seyhan ve Eray isimli kişileri, gazetelere benim söylemediğim yalan yanlış şeyler anlattıkları için kınıyorum. Ayrıca Semra isimli gazeteciyi de aradım ve ; ‘Ben sana, Başkan Tirilye’ye geldi lokma döktürdü, bana uğramadı, gibi bir şey söylemedim. Lokma döktürme lafı bile geçmedi aramızda, nasıl böyle şeyler yazarsın dedim. Semra isimle gazeteci de bana; ‘‘yanlış anlamışım söylediklerini’ şeklinde yanıt verdi. Tirilye’ye gelen gazetecilere;  ‘Başkanımız Hayri Türkyılmaz, söz verdi mi yapar, yangın raporundan sonra bize gerekli desteği vereceği sözünü verdi’ dedim. Ancak ne kötü ki, benim söylediğimin tam tersini yazmışlar. Yalan yanlış yazan gazetecileri kınıyorum” diye konuştu.