Raylı Sistem İçin İmzalar Atıldı

Raylı Sistem İçin İmzalar Atıldı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin’in yllardr çözüm bekleyen sorunlarndan birisi olan trafik sorununu uzun vadeli olarak çözüme kavuturacak olan Mezitli- Gar Rayl Sistem Hatt Projesi’nin sözlemesi Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve Prota Mühendislik Proje Danmanlk Hizmeti A.. Genel Müdürü Danyal Kubin arasnda imzaland.

mza sonrasnda basn mensuplarna açklama yapan, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “30 Mart 2014’te göreve geldikten sonra bir taraftan 1/100000’lik ve 1/5000’lik planlarn yaplmas ile ilgili çok youn bir süreç yaadk. Bu planlara paralel olarak Ulam Master Plan, derelerin slah ve yamur suyunun en kestirme ekilde denize ulamas için çalmalar balattk. Rayl sistemle ilgili çalmalar balatrken dier taraftan Mersin’de yaayan insanlarmzn hayatn kolaylatrmak, ulaabilecekleri yerlere en ksa yoldan ulamas için toplu tama hizmetlerine arlk verdik”  dedi.

Ulam Master Plannda yaplan aratrmalar neticesinde özellikle Gazi Mustafa Kemal Bulvar ile Pozcu’dan stasyona kadar olan bölgeye bir rayl sistem yaplmas zorunluluunun ortaya çktn belirten Bakan Kocamaz, “Bu rayl sistemle ilgili bildiiniz gibi biz havaray talep etmitik.  Bunu talep etme nedenimiz de altyapy hiç bozmadan kazklarn üzerinden treni götürmekti. Dünyann birçok bölgesinde bunlar var. Türkiye’de bir ilk olacakt. Ama maalesef uzun süren görümeler neticesinde bakanlk bunu uygun görmedi. Hafif rayl bir sistem önerdi. Bizde Havaray ile ilgili baka bir netice alamaynca bu konu ile ilgili kararmz verdik ve 2018 yl yatrm programna girmesi için Avan proje ile Bakanla bavurumuzu yaptk. Ancak daha öncede belirttiim gibi Antalya’ya veya Konya’ya gösterilen müsamaha bize gösterilmedi. Ve kesin proje olmad için 2018 programna almadlar” eklinde konutu.

“Hedefimiz 2019’a girmeden bu rayl sistemle ilgili inaatn balamas”

Proje tamamlandktan sonra Yatrm Program’na alnmas için bakanla yeniden bavuru yapacaklarnn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Rayl sistem ile ilgili daha önce birçok ülkeyi gezdik. Biz bir taraftan kaynak arayna gireceiz dier taraftan da projenin hayata geçmesi için hazrlklarmz yapacaz. Hedefimiz 2019’a girmeden bu rayl sistemle ilgili inaatn balamas. Burada sizlerin yannda Danyal Bey’den de söz alalm. Yatrm programna aldrmak için mücadeleye balayacaz. Biz dersimizi en iyi ekilde ve ciddiye alarak çalyoruz. Firma da ayn ekilde çalacak. Hiç kesintisiz çalmamza ramen ancak bugün bu noktaya gelebildik. nallah Mersin için hayrl olurifadelerini kulland.

“Türkiye’nin en güzel metrosu olacak”

Prota Mühendislik Proje Danmanlk Hizmeti A.. Genel Müdürü Danyal Kubin, “Ben öncelikle Mersin Büyükehir Belediyesi’ne bize olan güveni için çok teekkür ediyorum. Sizin programnzdan çok daha önce projeyi biritip hep birlikte temelini atacaz. Aslanlar gibi metromuzu yapacaz. Türkiye’nin en güzel metrosu olacak. Kendi evimizde metro yapyoruz. Bizim için bundan daha güzel bir eref olamaz. Doru zamanda doru ii yapacaz”  diye belirtti.