RAMAZAN COŞKUSU ESENCE MAHALLESİ’NDE YAŞANDI

RAMAZAN COŞKUSU ESENCE MAHALLESİ’NDE YAŞANDI

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mudanya Belediyesi tarafından Esence (Eşkel)  Mahallesi’nde organize edilen iftar yemeği ve Ramazan etkinlikleri mahalle halkının ilgisini ve beğenisini kazandı. Esence halkı Ramazan coşkusunu hep birlikte yaşadı.  

Mudanya Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinliklerini ilçe merkezinden sonra mahallelerde de gerçekleştirerek, vatandaşların Ramazan coşkularına ortak oluyor. Esence Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeği ve Ramazan eğlencelerine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Erkan Altıntaş ile meclis üyeleri ve Esenceliler katılım sağladı. Ramazan bereketini düzenlenen yemekte paylaşan Esenceliler, Ramazan akşamlarının keyfini de iftardan sonra gerçekleştirilen geleneksel oyunlar ve tatlarla çıkardı.
ETKİNLİKLERE İLGİYLE İZLENİYOR
İllüzyonist Timuçin Yıldız ve asistanı Abdullah Yılmaz’ın sergilediği illüzyon gösterileri Esenceliler tarafından heyecanla izlenirken, gösteriler özellikle çocukların büyük ilgisini çekti.
Üzerinde borç yüklü bir lokantayı arkadaşından devir alan Hamdi Efendinin alacaklılar ile yaşadıklarının komik bir dille anlatıldığı orta oyunu da büyük ilgi toplarken, Esenceliler etkinlikler boyunca Mudanya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtımı yapılan macun, pamuk şekeri ve şerbet gibi geleneksel lezzetlerin tadını çıkardılar.
EKMEĞİMİZİ SİZLERLE BÖLÜŞÜYORUZ”
Göreve geldikleri günden beri 47 mahalleye hizmet ettiklerini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz , “Mudanya’da güzel şeyler olacak dedik. İstiyoruz ki sizlerle daha çok birlikte olalım. Güzellikleri birlikte yaşayalım. Bir lokma ekmeğimiz vardı. Geldik sizlerle bölüştük. Her gramı her kuruşu helal olsun” dedi. Seçimlerde gösterdikleri başarıdan dolayı Esence halkına teşekkür eden Türkyılmaz, “Geçmişi kahramanlıklarla başarılar ile dolu mühürlü geçmişimizi mühürsüz bir geleceğe teslim etmeyeceğimizi hep beraber gösterdiniz. Sizleri çok sevdiğimi bilmenizi istiyorum. Sıkıntınız olduğu takdirde bizlere ulaşmanızı istiyorum. Kapımız yok, duvarımız yok, randevuya hiç gerek yok” dedi. Tüm mahalle sakinlerinin ramazan ayını tebrik eden Türkyılmaz, daha sonra mahalleli kadınlar ve çocuklarla geleneksel lezzetlerin tadına baktı.