Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yıldızlı Mersin Sona Erdi

Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yıldızlı Mersin Sona Erdi

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu i birlii ile gerçekletirilen ‘Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yldzl Mersin’ sona erdi. Turun sonunda erkeklerde Rusya, kadnlarda ise Avusturya ampiyon oldu.

Tarihi Kz Kalesi manzarasnda gerçekleen final maçlarn izleyenler arasnda Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Vali Yardmcs Mahmut Halal, Erdemli Kaymakam Avni Kula, Erdemli Belediye Bakan Mükerrem Tollu, Erdemli lçe Emniyet Müdür Ahmet ahingözlü, MHP Silifke lçe Bakan Levent Nogay, Türkiye Voleybol Federasyonu Bakan Vekili Alper Sedat Aslanda, Türkiye Voleybol Federasyonu Disiplin Kurulu Bakan Vekili Sezer Söylemez, meclis üyeleri,  oda ve dernek bakanlar ve sporseverler yerini ald.

38 ülkeden 102 takm ve 204 sporcunun dereceye girebilmek için mücadele ettii turun sonunda erkeklerde Rusya, kadnlarda ise Avusturya ampiyon oldu.

Kyasya mücadelelerin yaand organizasyonun erkekler finalinde Rusya ve Çek Cumhuriyeti kar karya geldi. Rusya takmnda mücadele eden Ilya Leshukov ve Konstantin Semenov ikilisi Çek Cumhuriyeti’nden Ondrej Perusic ve David Schweiner ikilisini 2-1 yenerek ampiyon olurken, Çek Cumhuriyeti müsabakalardan evine ikincilikle, sviçre’yi 2-0 yenen Küba ise üçüncülük derecesi ile döndü.

Kadnlarda ise Avusturyal Katharina Schützenhöfe ve Lena Plesiutsching ikilisi Hollanda takmndan Sanne Keser ve Madelein Meppelink’e fileyi dar etti. yi koordine olan ikili, Hollanda takmn 2-1 yenerek ampiyonlua adn yazdrrken, Hollanda evine ikincilikle döndü. Slovakya ise rakibi Brezilya’y 2-0 malup ederek üçüncü oldu.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n katlm ile gerçekleen ödül töreninde dereceye giren sporcular ödüllerini ald.

Ödül töreninde ksa bir konuma yapan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yldzl Mersin etkinlii her yl daha da gelitirerek devam etmek istediklerini ifade etti. Bakan Kocamaz, “5 gün dolu dolu Mersin bir heyecan yaad. Tüm katlan sporculara teekkür ediyoruz inallah gelecek yllarda bu etkinlii daha da büyütüp Mersinin tantmnda öncü bir rol almasn temenni ediyoruz” eklinde konutu.

Final maçlar sonucunda ampiyonluu elde eden Rusya takmna ödülleri Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz tarafndan verilirken, bayanlarda ampiyonluun sahibi olan Avusturya’ya ödülünü Vali yardmcs Mahmut Halal verdi.