Pedallar Ömer Halisdemir İçin Döndü

Arnavutköy Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Ulusal Ömer Halisdemir bisiklet turu başladı....

Haber Ajansı Yayın Grubu
Pedallar Ömer Halisdemir İçin Döndü

Arnavutköy Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Ulusal Ömer Halisdemir bisiklet turu başladı.

  

Arnavutköy Belediyesi, Şehit Ömer Halisdemir’in adını yaşatmak için geçen yıl düzenlediği Ulusal Ömer Halisdemir Bisiklet Turu anma etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında 100 Profesyonel Bisikletçi, Niğde'nin Bor ilçesine kadar pedal çevirecek. Düzenlenen etkinlikte sporcular, Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan yola çıkarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bulunan anıta gitti. Burada tüm şehitler için dua eden sporcular, Sakarya’ya doğru yola çıktılar.

Sporcular 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan yola çıktı

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen bisiklet turuyla Arnavutköy Vadipark'tan yola çıkan sporcular 6 ili geçerek Ömer Halisdemir'in Niğde Çukurkuyu'daki kabrine ulaşmışlardı. Bu yıl da sporcular Arnavutköy'den aldığı toprakla Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndan yola çıktı. Niğde'ye ulaşmak için geçtiği illerde mola verip o ilin ileri gelenleri ve mülki idare amirleriyle görüşecek olan sporcular daha sonra o ilden alınan toprağı da alarak yollarına devam edecekler.

Sporcular aldıkları toprakları Ömer Halisdemir’in ailesine takdim edecek

Arnavutköy Belediyesi'nin Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle düzelediği Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turu, profesyonel bisikletçilerin katılımıyla gerçekleşti. Sporcuların ilk durağı Sakarya'nın Hendek ilçesi olacak. Ardından sırasıyla Bolu, Ankara ve Aksaray'ı geçecek sporcular Şehit Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesi Çukurkuyu Köyü'nde yaşayan ailesi karşılayacak. Sporcular İstanbul, Sakarya, Bolu, Ankara ve Aksaray'dan aldıkları toprakları Türk bayrağı ile birlikte şehidimizin ailesine takdim edecek.

“Olanları her zaman hatırlamak zorundayız”

Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu 15 Temmuz’u daima hatırlamak gerektiğini vurgulayarak: “Olanları her zaman hatırlamak zorundayız. Unutmamalıyız. Unutmamak ve unutturmamak için bu tür organizasyonların önemi çok büyüktür. Ömer Halisdemir emir komutayı dağıtmıştır onun önemi çok büyüktür. Bu kahramanları hiçbir zaman unutmayacağız” şeklinde konuştu. Başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andığını söyleyen Kasım Fikret Dayıoğlu: “Bu organizasyonu hazırlayan Arnavutköy Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Sporcular ilk toprağı Başkan Baltacı’dan aldı

Etkinlikte ilk toprağı sporculara teslim eden Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Arnavutköy Belediyesi olarak Ulusal Ömer Halisdemir bisiklet turunun ilkini geçen yıl düzenledik. Bu yıl da 2’ncisini düzenliyoruz. Güzergâh boyunca dikkatleri çekme arzusu taşıdığımız bir organizasyon ifadelerini kullandı. Şehit Ömer Halisdemir’in adının gönüllerde yaşaması hem de bir vefa ifadesi olarak bu etkinliği düzenlediklerini belirten Başkan Baltacı: “Yola çıkacak olan sporcu kardeşlerimize hayırlısıyla kazasız belasız ulaşacakları yere ulaşmalarını Allah’tan temenni ediyorum” dedi.