Otogar Otoban Bağlantı Yolu Projesi?nin Yüzde 70?i Tamamlandı

Otogar Otoban Bağlantı Yolu Projesi?nin Yüzde 70?i Tamamlandı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin’de trafik yükünü rahatlatacak bir dier proje olan Otogar-Otoban Balant Yolu Projesi’nin çalmalarna tüm hzyla devam ediyor. Yüzde 70’i tamamlanan proje bittiinde toplamda 520 metre uzunluunda yol yapm ile trafik ak rahat bir nefes alacak.

Mersin’de ulam rahatlatma hedefiyle projelerine yön veren Mersin Büyükehir Belediyesi, Toroslar ilçesinde yapm devam eden proje sayesinde otogardan giri çk yapan otobüslerin ve dier araçlarn rahat, güvenli ve trafii aksatmadan transit geçi yapabilecei bir güzergâh oluturacak.

ehir Hastanesi’nden otogara en yakn balant yolu

Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri tarafndan yapmna devam edilen ve ehir Hastanesi’nden otogara en yakn balant yolu olma özelliini de tayan proje ile ulam sorunu ve trafik güvenlii gibi problemler ortadan kaldrlacak.

Projenin en ksa sürede hizmete açlmas için hummal çalmalarn sürdüren ekipler, Otogar Otoban Balant Yolu Projesi kapsamnda 18 metre uzunluunda 9x5 iki gözlü menfez, 7 metreden 2 metreye kadar deien boylarda ve 362 metre civarnda istinat duvarlar çalmalarna hzla devam ederken, 23 bin metreküp alt yap dolgusu ve üst yap asfalt çalmas da gerçekletirecek.

Mersin ehirleraras Otobüs Terminali ile Otoyol balantsn bamsz bir güzergâh olarak balayacak olan bu yol sayesinde araçlar ehir trafiine karmayacak ve otobüslerin ehirleraras transferleri rahatlatlacak.