Olağanüstü Meclis Toplantısı Yapıldı

Olağanüstü Meclis Toplantısı Yapıldı

Haber Ajansı Yayın Grubu

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2017 yl olaanüstü meclis toplants Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n bakanlnda gerçekletirildi.

“Büyükehir bu iin sorumlusu gibi gösterilmeye çallyor”

4 maddenin görüüldüü Olaanüstü Meclis Toplants’nda, Mersin Büyükehir Belediyesi’nde müfettilerin kaçak inaatlarla ilgili yapt bilgilendirme konusunda açklama yapan Bakan Kocamaz, “Birçok belediyede olduu gibi Mersin Büyükehir Belediyesi’nde de u an müfettiler var. Geçmi 4 yln deerlendirmesini yapyorlar. Kaçak inaatlarla ilgili ne yaptnz? diye soru soruluyor. Biz Büyükehir Belediyesi olarak, Büyükehir Belediye kanununun 11.maddesine göre imar uygulamalarn denetlemekle mükellefiz. Kanun, “mara aykr uygulamalar ilçe belediyeleri tarafndan 3 ay içerisinde giderilmedii takdirde Büyükehir Belediyesi gerekli ilemi yapar” diyor. Gerekli ilemden kast Büyükehir ykacak anlamnda deil. Baz belediyeler bize yaz yazyor. Biz ykamadk, baz araçlarmz yok diyorlar. Topu taca atyor ve Büyükehir’i bu iin sorumlusu gibi göstermeye çalyorlar. Müfettile ben bu konular konutum ve bana eer ilçe belediyeleri 3 ay içerisinde görevini yapmazsa sizin onlar adli makamlara bildirmeniz gerekiyor diyor” eklinde konutu.

Bakan Kocamaz,lçe Belediye Bakanlar’na kaçak inaatlarla ilgili durumu aktardktan sonra, “Burada bulunan belediye bakan arkadalarmz olmayanlar da bilgilendirsin. Biz bu ilemi balatmak durumundayz. Bu iin gücenmecesi yok. lçe belediyelerinin kendi görevlerini yapmayp Büyükehir yapsn mant ile hareket etmeleri çok doru deil. Silifke’de bu olay yaadk ve böyle bir hadise ile karlatk. Tatsz bir durum ama bütün ilçe belediye bakanlarmz uyarmakta fayda görüyorum” eklinde konutu.

“Mersin hiç bu kadar gündemde kalmad”

Dünyada ilk olarak, 11-15 Ekim 2017 tarihleri arasnda Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndangerçekletirilen ‘Mersin Uluslararas Engelsiz Sanat Festivali ile ilgili sorular cevaplayan Bakan Kocamaz, “Gelip festivaligörseydiniz keke. Dardan eletirebilmek için gelip görmeniz gerekiyor. Türkiye’de ve dünyada ses getiren bir etkinlik oldu ve Mersin hiç bu kadar gündemde kalmad. Eletiri mutlaka olacak, biz bundan mutluluk duyarz. Ama gelip görerek eletirmek lazm” diye konutu.

Mersin Uluslararas Engelsiz Sanat Festivali’ne Babakanlk Tantm Fonu’ndan yeterli destein salanmadn konumasna ekleyen Bakan Kocamaz, “Biz Tantm Fonu’na müracaat ettik. Tantm Fonu’ndan daha iki gün öncesine kadar bize bir tek kör kuru gelmedi. Oysa en az yarsn üstlendiklerini söylemilerdi. En son ben geçen mecliste dillendirdim, ondan sonra Babakanlk Tantm Fonu’ndan 250 bin TL bir destek geldi” dedi.

Mersin Uluslararas Engelsiz Sanat Festivali’nin dünya çapnda farkndalk yarattn sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Bu tüm dünyada ilk defa yaplan bir etkinlik ve çok ses getirdi. Katlm çok yüksekti. Hala buradaki performanslaryla klipler yaparak engelli sanatçlar tüm dünyaya bu festivali tantyor. Bunlar belki engelli ama gösterdikleri performanslar sonras ben kendi kendime sordum acaba bunlar m engelli biz miengelliyiz diye. Elbette bende tanmyordum bunlarn çounu. Tandmda gördüm ki çok önemli sanatçlar. Uzun aratrmalar neticesinde buraya geldiler” eklinde konutu.

“Mersin’de baarlan her eyde sizlerin imzas var”

Bakan Kocamaz, Uluslararas Engelsiz Sanat Festivali’ne harcanan bütün masraflarn listesinin meclis üyelerine datlmasn isteyerek, “Biz gelecek yllarda buna Mersin’in de sahip çkmas ve desteklemesi gerektiini düünüyoruz. nallah gelecek yllarda hem merkezden hem de Mersin’den gerekli destei görür.Gerçekten sosyal ve farkndalk yaratacak bir proje. Bu festivali de srarla sürdürmemiz gerektiini düünüyorum. Her zaman söylüyorum, Mersin’de baarlan her eyde sizlerin imzas var.” diye belirtti.

Meclis toplantsnda son olarak meclis üyelerinin yeni yln da kutlayan Bakan Kocamaz, “Yeni bir yln arifesindeyiz. Yeni yln bütün insanla, ülkemize, Mersinimize, ilçelerimize, belediyelerimize hayrl olmasn Cenab- Allah’tan niyaz ediyorum. nallah bugüne kadar olduu gibi bundan sonrada karlkl diyalog ve huzur içerisinde Mersin’e hep birlikte hizmet ederiz. Hepinizin yeni yln kutluyorum. Nice yeni yllarda hep birlikte olmak dileiyle” ifadelerini kulland.